Генпрокуратура Росії не коментує допит Рибкіна її українськими колегами

П'ятниця, 5 березня 2004, 13:33
У Генпрокуратурі РФ утримуються від коментарів з приводу можливого допиту Івана Рибкіна на прохання Генпрокуратури України.

"Ми не даємо коментарів з цього приводу", – заявила в п'ятницю РІА "Новости" представник Управління інформації і суспільних зв'язків Генпрокуратури.

Раніше прес-секретар Генпрокуратури України Оксана Соколова заявила, що прокуратура "залишає за собою право направити до Генпрокуратури Російської Федерації прохання провести допит Івана Рибкіна для з'ясування обставин, обнародуваних у його заявах для ЗМІ".

За її словами, Генпрокуратура України так і не змогла допитати кандидата в президенти Росії Івана Рибкіна, який побував в четвер у Києві.

Соколова відзначила, що Рибкіна тричі усно попереджали про необхідність з'явитися в прокуратуру для допиту – в аеропорті, у готелі і на прес-конференції. Також, за словами прес-секретаря, Рибкін відмовився прийняти письмове офіційне запрошення в Генпрокуратуру.

У Генпрокуратурі України заявили, що не збираються згортати розслідування кримінальної справи, порушеної на основі заяв Рибкіна.

Сам Рибкін на прес-конференції в Києві заявив, що питання дачі показань Генпрокуратурі України йому необхідно обговорити з Генпрокуратурою Росії.

На початку лютого Рибкін був оголошений у розшук як безвісті зниклий. 10 лютого з'ясувалося, що він знаходився в Києві у своїх друзів. Пізніше він заявив, що його утримували в країні силою і "накачали" наркотиками. На підставі цих заяв Служба безпеки України порушила кримінальну справу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування