МЕДВЕДЧУК НЕ ПРИЙШОВ НА ПРИСЯГУ, БО НЕ ХОТІВ ІСТЕРИК У ПАРЛАМЕНТІ?

П'ятниця, 5 березня 2004, 13:52
Глава адміністрації президента Віктор Медведчук не прийшов у п'ятницю до парламенту на складення присяги членами Вищої ради юстиції.

В цей день у Верховній Раді складали присягу члени Вищої ради юстиції, обрані з'їздом адвокатів і з'їздом представників юридичних вузів та наукових установ.

Зокрема, з трибуни парламенту склали присягу Сергій Ківалов (голова Центральної виборчої комісії) та Володимир Андрейцев (декан юридичного факультету Національного університету імені Шевченка).

Восени 2003 року вони були обрані з'їздом представників юридичних вузів та наукових установ у Одесі. Третім членом Вищої ради юстиції від з'їзду був обраний Віктор Медведчук, і він так само мав складати присягу 5 березня, однак із невідомих причин не з'явився.

За інформацією "Української правди", Медведчук у п'ятницю був у Києві.

Можливо, його неявка пов'язана з тим, що 5 березня Верховна Рада розглядає законопроекти про вибори, і в сесійній залі нетрадиційно як для п'ятниці багато депутатів. Відтак поява Медведчука могла зірвати не тільки ухвалення закону про вибори, що є умовою політреформи, але і взагалі викликати заворушення у сесійній залі з боку опозиції.

Зокрема, про це свідчить і поведінка опозиції, коли присягу складала обрана з'їздом адвокатів Лідія Ізовітова (була так само членом Вищої ради юстиції у попередньому скликанні цього органу, віце-президент Спілки адвокатів України з 2001 р.).

Коли Ізовітова вийшла на трибуну для складення присяги, опозиція почала кричати "Ганьба!" та "Вища зрада юстиції!", перекриваючи її виступ.

Ізовітова відома тим, що домагалася ухвалення судового рішення про анулювання обрання Василя Петьовки (представник "Нашої України") мером Мукачевого. Ізовітова прилетіла на Закарпаття літаком клубу "Динамо" (Київ), і, за твердженням опозиції, здійснювала тиск на суддів Мукачевського суду.

Після того, як Мукачевський суд не ухвалив рішення про анулювання перемоги Петьовки, це рішення прийняв Сихівський суд Львова. На підставі цього рішення президент Леонід Кучма своїм указом зняв Петьовку з посади мера і призначив на цю посаду представника СДПУ(О) Мирослава Опачка.

Опозиція оскаржує це рішення у судах загальної юрисдикції та Конституційному суді.

"Українська правда"

Читайте також:

Медведчук хоче об'єднати суди в Мукачевому, щоб помститися суддям за непослух


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування