Жванія: Скандал довкола Рибкіна - робота російських спецслужб і Медведчука

П'ятниця, 5 березня 2004, 14:03
Народний депутат з "Нашої України" Давид Жванія вважає, що скандал довкола приїзду в Київ кандидата в президенти Росії Івана Рибкіна має політичний підтекст, до якого причетні російські спецслужби і адміністрація президента України.

Про це він розповів у ефірі програми "Час" 5-го каналу.

"[Політичний підтекст]. Ну, однозначно. Не те що "може бути", а він є", – цитує слова Жванії Огляд телеефіру.

"Кримінальна історія, або, скажімо так, вся загадкова історія почалася, коли Рибкін вже поїхав з Києва, відлетів до Москви", – зазначив Жванія.

"Після цього починається якраз найцікавіше. Поки з'являється інформація в пресі про те, що Рибкін перебував у Києві і зустрічався з народним депутатом Жванією, з Ігорем Керезем і з Володимиром Безсмертним. На підставі саме ось цієї невеликої статті порушується кримінальна справа", – розповів Жванія.

За словами депутата, до справи залучається підрозділ "К" СБУ, що не має до нього ніякого відношення, і на підставі цієї кримінальної справи одразу затримуються Ігор Керезь і Сергій Безсмертний. Затриманих, як підкреслив Жванія, "допитували по 16-18 годин", "просто людей морили голодом, не давали їм поїсти, поки вони не підписували протоколи".

"Ніхто із затриманих не намагався нічого їм брехати, тому що ніби особливо й брехати [нічого]", – додав депутат.

"Я ж починаю отримувати неймовірну кількість повісток, вони навіть вже заплуталися – то від прокуратури, від районної, то від СБУ, то від прокуратури, вже міської, то від прокуратури центральної, то від якихось підрозділів, що абсолютно ніякого відношення до цього не мають. Тобто почалася шпигунська гра", – сказав Жванія.

Жванія висловив упевненість, що статтю газеті "підкинули" російські спецслужби за попередньою домовленістю з українськими, для того щоб останні на її підставі порушили кримінальну справу, "не маючи на те ніяких підстав".

Кажучи про телефонні записи, оприлюднені в "Московському комсомольці", Жванія сказав, що вони були спотворені таким чином, "щоб версія, яку вони [спецслужби] вибудовують, мала якийсь смисл".

Він також висловив здивування тим, як записи, котрі фігурували в кримінальній справі, порушеній СБУ, раптом відправили поштою "Московському комсомольцеві", і ніхто не засумнівався в їх достовірності.

На питання, кому була вигідна ця публікація і висунені в ній версії, Жванія заявив: "Я упевнений, що цю версію відпрацьовує конкретно адміністрація президента і конкретно пан Медведчук".

Він також зазначив, що цей скандал спрямовано не проти нього особисто, а проти лідера "Нашої України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News