Ющенко не голосував закон про вибори, бо проти зниження бар'єру, а Тимошенко – бо не бере хабарі

П'ятниця, 5 березня 2004, 18:30
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко пояснює відмову голосувати за закон про вибори на пропорційній основі тим, що це частина "антиконституційного заколоту".

"Прийнятий закон про пропорційні вибори – банальний хабар, запропонований опозиційним силам у якості гарантії підтримки ними антиконституційного заколоту", – сказано в коментарі Тимошенко, поширеному її прес-службою після голосування за закон про вибори (самої Тимошенко в п'ятницю не було в парламенті).

"За рівнем цинізму та аморальності це теж саме, що запропоновувати: ми вам державну дачу, службову машину й відпочинок на Канарах, а ви не критикуйте Кучму", – зазначила Тимошенко.

"Заявляю, ми ніколи на брали хабарів і ніколи не будемо голосувати за закони, які за назвою демократичні, а за змістом не залишають каменя на камені від народовладдя", – додала вона.

"Закон про пропорційні вибори віддає владу кланам. Головна проблема України – незалежні ЗМІ. Не помічати цього – значить бути недалекоглядним, наївним і безвідповідальним. Робити мудрий вигляд і турбуватися про виборчі інновації, коли в країні знищується незалежна преса – все одно, що турбуватися про температуру чаю в потягу, який сходить з колії", – зазначила Тимошенко.

В той же час лідер "Нашої України" Віктор Ющенко перед голосуванням сказав, що голосування за закон про вибори – це "прохідний квиток до державного перевороту".

"Мова іде не про політичну реформу, а про імператора, який сидітиме не на Банковій, а в Кабміні", – спрогнозував він результат змін до Конституції.

Ющенко пояснив, що "Наша Україна" не братиме участі в голосуванні за закон про вибори депутатів на пропорційній основі в редакції Рудьковського, оскільки вважає неприйнятним зниження прохідного бар'єру до Верховної Ради.

"Питання прохідного бар'єру принципове", – наголосив він.

Ющенко також зазначив, що не буває коаліційного уряду, в який входить 6-8 фракцій. "З 1993 року у нас у Верховній Раді не було менше 12 фракцій", – зазначив він.

Ющенко сказав, що можна дискутувати тільки підвищення прохідного бар'єру – оскільки і при 4% до парламенту проходить 6-7 сил.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...