ЄРМІЛОВА ЗНЯЛИ ЧЕРЕЗ БІЗНЕС-ІНТЕРЕСИ КЛЮЄВА, А НЕ "ОДЕСА-БРОДИ"

Субота, 6 березня 2004, 14:21
Екс-міністр палива та енергетики Сергій Єрмілов не думає, що його було звільнено за рішення про європейське використання нафтопроводу "Одеса-Броди".

"За це можна було звільнювати мене до засідання уряду. А якщо зараз шукати тут причину, то треба відправляти у відставку весь уряд Януковича, який одноголосно проголосував за цей напрямок", – сказав Єрмілов в інтерв'ю радіо "Свобода".

Як відомо, раніше ряд спостерігачів зазначали, що Єрмілова звільнили через його позицію про пряме використання нафтопроводу "Одеса-Броди".

"Я думаю, тут трошки в іншому справа: і моя позиція до тіньових схем, в першу чергу, в НАК "Нафтогазі", у вугільній промисловості, можливо, це є головним чинником моєї відставки", – сказав Єрмілов.

Єрмілов назвав головною проблемою енергетики те, що Україна має в цій галузі "єдиного непрозорого монополіста".

"На сьогоднішній день зникло з підземних сховищ сім з половиною мільярдів метрів кубічних газу, і це неможливо було приховати. В підземних сховищах немає жодного кубічного метру власного оплаченого газу. Весь газ або російського походження, або комерційних структур", – зазначив Єрмілов.

За його словами, "те ж саме відбувається у вугільній галузі".

"Ми сьогодні впроваджуємо оптовий ринок енергетичного вугілля, який остаточно виводить з тіні його реалізацію, дає можливість шахтарям отримувати поточну заробітну плату, розраховуватися по боргах у цьому році. Але не всім це сподобалося. І опір дуже великий був і є, і в цьому також, можливо, є причина моєї відставки", – сказав Єрмілов.

В іншому інтерв'ю – газеті "Дзеркало тижня" – Єрмілов сказав, що серед противників реформування після відставки віце-прем'єра Гайдука опинилися нинішній віце-прем’єр Андрій Клюєв і глава Нацкомісії регулювання енергоринку Юрій Продан.

Також серед противників новостворюваного ринку енергетичного вугілля Єрмілов назвав структуру "Східенерго" (яка, за даними "УП", підтримується Клюєвим), а також тих, хто хоче очолити процес санації "Дніпроенерго", готові довести до банкрутства "Центренерго", залишки вторинного ринку, "котрий готовий підім’яти під себе все хоч завтра".

"Шкода, тому що "роздвоєння особистості" між власним бізнесом і державними інтересами неприпустиме", – зазначив Єрмілов.

Говорячи про подальші плани, Єрмілов сказав, що "нічого собі не готував, ніякого місця".

"Але коли був опублікований цей указ про мою відставку, було вже багато пропозицій від різних серйозних людей працювати разом. Я думаю, що без роботи не залишуся, але де я буду працювати, я ще не знаю", – сказав Єрмілов.

Читайте також:

Єрмілова звільнено. На його місце йде Бойко?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування