Кучмі підсовували погані статті про Єрмілова

Субота, 6 березня 2004, 15:37
Екс-міністр палива та енергетики Сергій Єрмілов заявляє, що для його відставки штучно створювався фон у ЗМІ.

"Всі останні публікації в пресі створили необхідний фон для того, щоб домогтися цієї відставки і припинення тих процесів, які сьогодні виходять із міністерства", – сказав Єрмілов в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

За його словами, такий фон почав створюватися із серпня минулого року: "Формувалися спеціальні експертно-консультативні ради, "накачувалася" преса. На цьому ж фоні знімали і Віталія Гайдука [з посади віце-прем'єра]".

Єрмілов сказав, що не згодний із прем’єром Януковичем, який відставку Гайдука пояснив "недоліками в роботі". "Насправді ж це не так. Сьогодні робота паливно-енергетичного комплексу краща", – зазначив Єрмілов.

"У моєму випадку скористалися тією ж схемою: створили медійний фон, на якому і було підписано указ. Але для мене аргументи опонентів непереконливі", – додав екс-міністр.

"Зауважу, що всі публікації в різних виданнях було зроблено за єдиним шаблоном. У журналістських колах це називається словом "темник", – пояснив Єрмілов.

Він сказав, що джерело їх появи "приблизно відоме", однак не став його називати.

Екс-міністр зауважив, що після появи публікацій Міністерство палива та енергетики зібрало всі матеріали Контрольно-ревізійного управління, Рахункової палати і зробило порівняльну таблицю: "Кожен абзац, кожен факт з опублікованих [у газетах] матеріалів ми супроводили даними з реальних актів КРУ і Рахункової палати".

Всі ці пояснення минулого вівторка було передано в адміністрацію президента.

Читайте також:

Єрмілова звільнено. На його місце йде Бойко?

ЄРМІЛОВА ЗНЯЛИ ЧЕРЕЗ БІЗНЕС-ІНТЕРЕСИ КЛЮЄВА, А НЕ "ОДЕСА-БРОДИ"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News