Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міжнародні організації теж чули: Шолоху погрожували люди Медведчука

Субота, 6 березня 2004, 17:15
Міжнародна федерація журналістів, "Репортери без кордонів" та радіо "Голос Америки" у своїх заявах засудили закриття радіо "Континент".

"Після закриття радіо "Свобода" два тижні тому, це [закриття "Континенту"] – явно репресивна акція режиму Кучми щодо незалежного ЗМІ", – сказав Адан Вайт, генеральний секретар Міжнародної федерації журналістів.

"Це пряма атака на журналістів, які надають об’єктивну інформацію та творять критичну і незалежну журналістику", – ідеться у заяві Міжнародної федерації журналістів.

"Сергій Шолох, директор незалежного радіо "Континент" в Києві, залишив країну, а його радіостанція опинилася під тиском після заяви про те, що він буде ретранслювати програми радіо "Свобода", яке втратило доступ до транслювання через зміни в управлінні на радіо "Довіра", – йдеться у заяві організації.

"Згідно із повідомленнями, пан Шолох сказав, що він мав погрози від представництва СДПУ(О), яку очолює голова президентської адміністрації Віктор Медведчук".

Як зазначається у заяві, керівництво Міжнародної федерації журналістів тримає справи під контролем і регулярно доповідає про їх стан керівництву ЄС.

***

Міжнародна журналістська організація "Репортери без кордонів", у свою чергу, оцінює закриття радіо "Континент" як ще одну спробу влади змусити замовкнути дві радіостанції, відомі своєю критикою вищих чиновників.

"Репортери" стурбовані тим, що "Континент" відрізали від ефіру саме в час, коли дирекція "Континенту" вирішила "дати притулок" іншому переслідуваному радіо – "Свободі".

"Репортери без кордонів", разом з Інститутом масової інформації, заявляють про свою велику стурбованість станом свободи слова в Україні саме напередодні президентських виборів.

"Репортери без кордонів" вимагають від влади не перешкоджати більше транслюванню радіо "Континент", доки Європейський суд з прав людини, на розгляді в якому зараз перебуває справа, не винесе свого рішення стосовно спору між владою та радіостанцією.

***

Директор "Голосу Америки" Дейвід Джексон в офіційній заяві також засудив зняття з ефіру радіостанції "Контитент" та конфіскацію його технічного обладнання.

"Голос Америки", зазначив Джексон, має міжнародну репутацію надійного та збалансованого джерела інформації, і придушення цього голосу суперечить інтересам України.

"Якщо це рішення не буде переглянуто, воно підірве процес становлення громадянського суспільства та розвитку демократичних інституцій в Україні", – додає Джексон.

"Голос Америки" підтримує позицію Асоціації міжнародного радіомовлення з цього питання та закликає український уряд поважати право своїх громадян на вільний та необмежений доступ до інформації", – сказано в заяві.

Як повідомляла "Українська правда", 3 березня "Укрчастотнагляд" разом із представниками міліції без рішення суду вимкнув передавач радіо "Континент" та конфіскував деякі частини передавача сигналу.

Радіо "Континент", серед іншого, транслювало на частоті 100,9 FM інформаційні програми "Бі-Бі-Сі", "Голосу Америки", радіо "Свобода", "Німецької хвилі", "Польського радіо" та "Громадського радіо".

Читайте також:

Радіо "Континент" закрили. Перед цим Шолоху погрожували люди Медведчука

Консультант Шуфрича говорить, що хотів тільки допомогти радіо "Континент"

Щоб кияни не почули "Свободу" на "Континенті", на КРТПЦ включили глушилку?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування