Султан Брунею вручив враженому Кучмі орден зі своїм зображенням

Понеділок, 8 березня 2004, 13:01
У понеділок президент Леонід Кучма, перебуваючи з державним візитом у Брунеї, зустрівся із султаном Брунею Даруссалам Хаджі Хассаналом Болкіяхом.

Під час зустрічі, згідно з протоколом державного візиту, відбулася церемонія обміну найвищими державними нагородами, повідомляє прес-служба глави держави.

Кучма вручив султану Брунею Даруссалам Хаджі Хассаналу Болкіяху орден князя Ярослава Мудрого І ступеня, а його дружині Раджі Істері – орден княгині Ольги І ступеня.

У свою чергу султан Брунею вручив Кучмі орден Дарджа Керабат Лайла Утама І ступеня, а Людмилі Кучмі – орден Дарджа Керабат Сері Утама І ступеня.

Прес-служба Кучми зазначає, що вручені йому ордени вважаються одними з найпочесніших орденів Брунею. Ця нагорода вручається представникам Королівських сімей Брунею Даруссаламу, представникам Королівських сімей, главам іноземних держав та найвищим урядовим посадовцям.

Девіз ордена – "Піднятися у мирі і щасті бога". Всі атрибути ордена виконані зі срібла та золота.

На тлі медальйона зображені два перехрещені ножі (керіси) та складені руки у зверненні до Аллаха. Поряд із зображенням Королівської корони відтворено два золотих коти. В центрі золотого нашийного знаку – нагрудної зірки – розміщено рельєфне зображення профілю Його величності султана.

У Брунеї Кучма зустрівся з представниками брунейських та українських ЗМІ.

Кучма підкреслив, що вражений успіхами, яких досягла країна: "Тут вражає буквально все: від нових високотехнологічних галузей економіки, яких не було ще десятиліття тому, до високого рівня соціального забезпечення, якому можуть позаздрити мешканці найрозвиненіших держав світу".

Він висловив задоволення плідним спілкуванням з султаном Брунею: "Ми обмінялися думками щодо найбільш перспективних, з нашої точки зору, напрямків торгово-економічного і інвестиційного співробітництва. Це і нафтогазова сфера, де Україною та Брунеєм напрацьовано значний потенціал, це і сфера послуг та туризму, зокрема, готельний бізнес, а також взаємодія у сфері екологічного туризму. Це і можливість участі брунейського капіталу у процесах приватизації в Україні, а також в інвестуванні у вигідні проекти на території нашої держави".

"Усе наведене, – підкреслив глава держави, – далеко не повний перелік перспективних сфер українсько-брунейської економічної взаємодії".

Кучма відзначив, що одна з цілей його візиту полягала і в ознайомленні з державотворчим досвідом Брунею у різних сферах: "Маю на увазі досвід успішного здійснення програми економічної диверсифікації, залучення іноземних інвестицій, підтримки з боку держави підприємницької діяльності, реалізації масштабних соціальних програм".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування