Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Костенко вилетів до Грузії рятувати альпіністів

Вівторок, 9 березня 2004, 09:45
Лідер Української народної партії Юрій Костенко, який є майстром спорту з альпінізму, вилетів до Грузії на пошуки зниклих у горах своїх товаришів-спортсменів.

Про це повідомляє прес-служба УНП.

Два тижні тому обірвався зв'язок з групою із чотирьох альпіністів, серед яких два майстри спорту – Микола Горюнов та Юрій Стрельников. На пошуки зниклих у Приельбруссі альпіністів відправилися понад сорок українських спортсменів.

Спочатку вони вирушили до Кабардино-Балкарії (територія Росії), на маршрут, на який вийшли наприкінці лютого Микола Горюнов, Юрій Стрельников та їх колеги.

Вони вивчили ситуацію на місцевості і дійшли висновку, що у випадку поганої погоди (за свідченнями місцевих жителів, на той час вона була саме такою) група могла спуститися у Местійську ущелину, що з боку Грузії.

8 березня до Грузії вилетіли ще троє київських альпіністів, серед яких – майстер спорту Юрій Костенко. Вони візьмуть участь у вертолітному обльоті південних схилів та Местійської ущелини.

"У цій групі [зниклих альпіністів] є два моїх товариша, з якими ми робили сходження. Серед них Микола Стрельников, який не дійшов кількасот метрів до вершини Евересту, бо там помирав його колега-альпініст, якого він зніс на собі – такого у світовій практиці не було. Мені дуже боляче було чути звістку, що [зараз] їх група зникла. Ми все зробимо, щоб їх знайти, і дай Боже, щоб вони лишилися живими", – сказав перед вильотом до Грузії Юрій Костенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування