Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Росії новий глава МЗС – Лавров

Вівторок, 9 березня 2004, 15:18
Володимир Путін підписав укази про призначення в уряд Росії.

Про це у вівторок повідомила прес-служба президента РФ, передає агентство РІА "Новости".

Прем'єр міністр Росії Михайло Фрадков представив президенту Росії членів Кабінету міністрів, даючи коротку характеристику кожному з них.

Михайло Фрадков почав з віце-прем'єра, який буде в його уряді єдиним, їм став Олександр Жуков. "Олександра Жукова добре знають у країні, що дозволить йому включитися в роботу виважено і рішуче, що відповідає його характеру, і почати діяти", – відзначив Фрадков.

Нового міністра закордонних справ Сергія Лаврова, за словами прем'єра, на цю посаду рекомендував Ігор Іванов. "Ця людина (Сергій Лавров) високої кваліфікації і кар'єрний дипломат", – сказав Фрадков. До цього призначення Лавров обіймав посаду Постійного представника Росії при ООН.

Потім прем'єр представив "нового старого" міністра економічного розвитку і торгівлі РФ – Германа Грефа. Фрадков повідомив, що в це відомство планується включити Агентство федерального майна і Російський Фонд федерального майна.

Нового міністра охорони здоров'я і соціального розвитку Михайла Зурабова прем'єр-міністр охарактеризував як "людину досвідчену й енергійну".

Фрадков повідомив, що заступником Зурабова, що курирує соціальний блок, буде Галина Карелова, а заступником, що курирує охорону здоров'я, стане Володимир Стародубов.

Потім Фрадков представив міністра оборони Сергія Іванова і керівника апарата федеральних міністрів уряду Дмитра Козака.

Прем'єр-міністр подякував адміністрації президента за те, що вона делегувала Дмитра Козака в уряд з посади першого заступника голови адміністрації.

Володимир Путін у відповідь сказав, що Козак до того ж є одним з авторів нової структури уряду.

Михайло Фрадков повідомив, що у глави апарата тепер буде більше роботи через те, що в Кабінеті міністрів залишився лише один віце-прем'єр.

Після цього Фрадков представив міністра сільського господарства і рибальства Олексія Гордєєва і міністра фінансів Олексія Кудріна, що, за словами Фрадкова, найближчим часом займеться удосконалюванням системи оподатковування.

Потім голова уряду представив міністра внутрішніх справ Рашида Нургалієва і нового міністра природних ресурсів Юрія Трутнєва – губернатора Пермської області.

"Хочеться передати надрокористування в руки надійного фахівця", – сказав Михайло Фрадков.

Говорячи про нового міністра освіти і науки Андрія Фурсенко, прем'єр-міністр сказав, що це відома людина, учений.

Віктор Христенко очолив Міністерство промисловості й енергетики, до якого, крім промисловості, у тому числі й оборонної, ввійде енергетика, питання будівництва і ЖКХ, повідомив Фрадков.

Агентство по атомній енергетиці в тій частині, що стосується питань оборони, буде прямо замикатися на міністра оборони, сказав прем'єр-міністр.

Міністра юстиції Юрія Чайку прем'єр представив коротко. Небагато докладніше Фрадков розповів про Ігоря Левитіна, що очолив Мінтранспорту. За словами Фрадкова, Левитін служив у рядах Радянської Армії, а потім – 10 років тому – пішов у бізнес і домігся там гарних результатів.

Сполучення офіцера і підприємця дозволять Левитіну глянути на розвиток транспорту свіжим поглядом, сказав прем'єр-міністр.

Михайло Фрадков повідомив також, що дві макроекономічні структури – Службу антимонопольної політики і Службу по регулюванню фінансових ринків – пропонується підпорядкувати голові уряду.

Міністром РФ у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих залишився Сергій Шойгу. Його Фрадков також представив коротко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування