Нацрада не просила "Укрчастотнагляд" про закриття радіо "Континент"

Вівторок, 9 березня 2004, 15:24
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не ухвалювала жодного звернення до "Укрчастотнагляду" щодо законності мовлення радіо "Континент". Про це заявив у вівторок член Нацради Віталій Шевченко, повідомляє прес-служба Української народної партії.

"Національна рада не приймала і не спрямовувала до будь-яких інстанцій жодних звернень щодо "Континенту". Більше того, протягом останніх двох років на засіданнях Національної ради питання діяльності Радіо "Континент" взагалі не розглядалися", – зазначив Шевченко, коментуючи офіційне повідомлення "Укрчастотнагляду", що той діяв при вилученні передавача радіо "Континент" нібито "за зверненням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення".

То ж якщо хтось із членів Нацради видав своє особисте бажання за волю всього колегіального органу, яким є Національна рада, то він, на думку Шевченка, "має відповісти за це перед своєю совістю і перед журналістами, які потерпають від утисків свободи слова та переслідувань за професійну діяльність".

"Соромно за нашу країну, де чиняться такі речі, – продовжує далі автор заяви. – Ще 20 років тому, на початку горбачовської перебудови, у нас перестали глушити "ворожі" радіостанції. 15 років тому Україна, переконуючи Європу в своєму демократичному виборі, почала надавати ефір для зарубіжних теле- і радіомовників. Що ж сталося з нашою державою на початку 21-го століття, якщо наслані нею чиновники із застосуванням фізичної сили враз обривають мовлення "Бі-Бі-Сі", "Голосу Америки", "Німецької хвилі", "Свободи", українського "Громадського радіо?"

На думку Шевченка, винному потрібно вибачитися "за цей ганебний погром і віддати вказівку щодо повернення майна радіостанції" хоча б задля підтримки авторитету країни, "громадянами якої є і керівник "Укрчастотнагляду", і директор "Континенту", і президент, якого закликають стояти на сторожі свободи слова".

Читайте також:

Радіо "Континент" закрили. Перед цим Шолоху погрожували люди Медведчука

Щоб кияни не почули "Свободу" на "Континенті", на КРТПЦ включили глушилку?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування