Кучма має в 4,5 рази більше ефіру. А Ющенко і Симоненко втрачають

Вівторок, 9 березня 2004, 16:27
Представникам опозиції надається в 2-4 рази менше ефіру в новинах, ніж представникам більшості.

Про це свідчать оприлюдненні сьогодні результати контент-аналізу програм новин провідних українських каналів (УТ-1, 1+1, "Інтер", ICTV, "Новий канал", СТБ) за перший повний тиждень кожного місяця в рамках проекту "Моніторинг політичних
новин", повідомляє УНІАН.

За словами організаторів моніторингу, увага до опозиції в новинах залишається фрагментарною та підвищується залежно від ситуації. Однак, надання ефіру в новинах представникам опозиції "підпорядковано правилу економії": вони отримують його в 2-4 рази менше, ніж представники більшості і держапарату.

Організатори моніторингу наголосили, що новини про Україну дедалі більше політизуються. Так, частка повідомлень новинного потоку, присвячених політичним подіям в Україні, підвищилася з 26% у грудні 2003 до 30% – у лютому 2004 року.

За даними моніторингу, час ефіру, який надається президенту в новинах, зріс в 4,5 рази у порівнянні з листопадом 2003 року (з 1% усього часу повідомлень про Україну до 4,6%).

За словами організаторів моніторингу, діяльність президента в центрі уваги усіх каналів, за винятком СТБ.

В перший тиждень лютого ефірний час для висловлення своєї точки зору надавався опозиції в 4,5 рази менше, ніж представникам держапарату, і в 2 рази менше, ніж представникам парламентської більшості.

Також організатори моніторингу звернули увагу на те, що в лютому 2004 року час виступу прем`єр-міністра в новинах в 10 разів більший, ніж в листопаді 2003 року (1% усього часу повідомлень про Україну проти 0,1% у листопаді).

Також організатори моніторингу наголосили на тому, що у лютому порівняно з минулими місяцями помітно більше ефірів стало у представників СПУ.

Зменшилась кількість ефіру у лідерів КПУ та "Нашої України".

Академія української преси здійснює проект "Моніторинг політичних новин" за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...