Заява про замах на Кваснєвського в Україні була жартом?

Четвер, 1 квітня 2004, 13:04
Від Посольства Республіки Польща в Україні до Служби безпеки України увечері 30 березня надійшла інформація про можливу підготовку замаху на життя президента Польщі Олександра Кваснєвського під час його перебування з офіційним візитом в нашій країні.

Як повідомила прес-секретар голови СБУ Марина Остапенко, інформація надійшла у вигляді анонімного листа, написаного польською мовою, повідомляє УНІАН.

В ньому повідомлялося про наявність у аноніма інформації про загрозу безпеки Кваснєвського з боку "чеченців, афганців і членів полтавського злочинного угруповання".

Службою безпеки разом з Управлінням державної охорони було негайно вжито превентивних заходів, спрямованих на посилення безпеки польської делегації і насамперед Кваснєвського. А також перевірено відомості, які містилися в анонімному документі.

У той же вечір співробітниками СБУ було встановлено автора листа. Ним виявився громадянин Польщі (бізнесмен), який тимчасово проживає в Україні.

Під час бесіди з ним він підтвердив свою причетність до написання листа, але не зміг надати працівникам спецслужби конкретних фактів, які б свідчили про загрозу здоров`ю і життю президенту Польщі.

Тим не менше, СБУ перевірило наявну інформацію у повному обсязі, але підтвердження вона не знайшла, сказала Остапенко. Наразі триває попереднє слідство, і найближчим часом справу буде передано до Генеральної прокуратури України.

Не виключено, що проти автора листа, який знаходиться на підписці про невиїзд, буде порушено кримінальну справу за ст. 259 Кримінального кодексу України (надання свідомо неправдивого повідомлення про загрозу безпеки громадян).


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...