У Москві знають, що кримські татари візьмуть Банкову штурмом на гроші Сороса

Четвер, 1 квітня 2004, 14:04
Нинішній візит Джорджа Сороса в Україну може стати індикатором майбутньої зміни влади в цій країні, вважає директор Інституту політичних досліджень Сергій Марков.

"Гроші Сороса, його заклики до більш демократичної влади і відкритого суспільства можуть бути хитро використані кримськотатарськими бойовиками, що уже влаштовують масові заворушення на вулицях кримських міст і хотіли б перенести ці заворушення до центру Києва в період президентських виборів", – заявив політолог у четвер в інтерв'ю "Інтерфаксу".

При цьому Марков відзначив, що "Сорос не тільки філантроп, але фінансує і неурядові організації, включно з тими, що беруть активну участь у політичній діяльності, у тому числі в критичні моменти".

Саме неурядові організації, фінансовані Соросом, за словами політолога, зіграли ключову роль у поваленні режимів у Сербії і Грузії. "При цьому практично у всіх випадках до влади прийшли значно більш демократичні політичні сили, тому в цілому вплив Сороса там був позитивним", – сказав Марков.

Тим часом в Україні, де, як відзначив політолог, "опозиція вже зараз готується до тиску вулиці на владу за грузинським сценарієм, Сорос ризикує опинитися в зовсім іншій компанії".

Марков нагадав, що під час нинішніх кримських зустрічей Сороса в Криму проходила позачергова сесія Верховної Ради республіки, де розглядалася доповідь міністра внутрішніх справ Криму про те, як протидіяти штурмовикам кримськотатарських бойових загонів, що захоплюють землю і відверто конфронтують із владою.

Тим часом, відзначив політолог, "Сорос прибув до Криму саме на запрошення кримськотатарських політичних організацій, ядро яких складають бойовики, по суті, озброєні штурмовики, добре екіпіровані, котрі погрожують розправою усім своїм політичним супротивникам".

Підводячи підсумок, політолог Марков припустив, що "сьогодні готується черговий сценарій повалення влади", цього разу в Україні, і що "під час виборів штурмувати будинок адміністрації президента України будуть саме бойовики кримськотатарських загонів, які зараз проходять у Криму школу навчання протистояння правоохоронним органам".

Сергія Маркова вважають в Росії пропутінським політологом і політтехнологом. Під час останніх президентських виборів у Росії у коментарі "Українській правді" він назвав Леоніда Кучму "найкращим президентом для України".

Як відомо, під час візитів Сороса в Україну проти нього було організовано низку провокацій, а на телеканалах, підконтрольних голові президентської адміністрації Вікторові Медведчуку, була розгорнута кампанія по створенню негативного образа Сороса у населення.

Серед іншого, канал 1+1 припустив причетність Сороса до організації зіткнень між кримськими татарами і російськомовним населенням Криму.

Читайте також:

СОРОС ВИМАГАЄ ЕФІР НА 1+1

Демократичне розширення Європи

СОРОСА ОБЛИЛИ КЛЕЄМ ПРЕДСТАВНИКИ "БРАТСТВА"

СОРОС КАЖЕ, ЩО ЗАПИТАЄ В КУЧМИ ПРО ТИСК МЕДВЕДЧУКА

Медведчук винен Соросу $ 87 677

СОРОС НЕ ЗЛЯКАВСЯ МЕДВЕДЧУКА, ТОМУ ЩО НЕ УСЕ В ЙОГО СИЛАХ

КУЧМА ПУСТИВ СОРОСА В ЛІВАДІЙСЬКИЙ ПАЛАЦ

СОРОС ОБВИНУВАЧУЄ МЕДВЕДЧУКА

У Криму Джорджу Соросу оголошено бойкот

СОРОС ЗУСТРІНЕТЬСЯ НЕ ТІЛЬКИ З КУЧМОЮ, АЛЕ Й З ЙОГО ДОЧКОЮ

Медведчук оголосив війну Соросу. Темникову


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування