Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАШОУКРАЇНЦЯ БАЛОГУ ЗНЯЛИ З ВИБОРІВ МЕРА МУКАЧЕВОГО

Четвер, 1 квітня 2004, 14:47
Мукачівська міська територіальна комісія зняла з реєстрації кандидата в міські голови Мукачевого від блоку "Наша Україна" Віктора Балогу.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова тервиборчкому Юрій Переста, таке рішення було прийнято на засіданні комісії 31 березня на підставі рішення Мукачівського міськрайсуду від 30 березня.

За словами Перести, суд прийняв рішення, розглянувши скаргу ще одного кандидата – Віктора Свириди, що вважає, що Балога подав неправильно оформлені документи для реєстрації кандидатом.

Про те, що його можуть зняти з виборів, оскільки він нібито вказав в автобіографії неправдиві відомості, Балога повідомив у середу на прес-конференції.

За його словами, суд частково задовольнив скаргу і визнав наявність порушення. Однак запропонував МТВК самій ухвалити рішення щодо можливості балотування Віктора Балоги.

Як повідомлялося, на виборах мера Мукачевого 20 червня 2003 року переміг кандидат від блоку "Наша Україна" Петьовка.

Його найближчий суперник – підтримуваний СДПУ(о) Нусер – зажадав визнати вибори недійсними або скасувати їхні результати на 15 дільницях.

Сихівський місцевий суд Львова кілька разів скасовував рішення про обрання Петьовки мером, однак міськвиборчком підтверджував своє рішення про перемогу цього кандидата. Комісія не виконала рішення суду призначити і провести повторні вибори мера.

29 грудня президент Леонід Кучма своїм указом призначив в.о. міського голови Мукачевого Опачка. Тервиборчком призначив повторні вибори мера на 18 квітня.

23 березня у виконання рішення місцевого суду Мукачевого тервиборчком зареєстрував Балогу і колишнього віце-мера Золтана Лендєла кандидатами на посаду міського голови.

Поки на посаду мера претендують 7 кандидатів, серед яких – заступник голови Закарпатської обласної держадміністрації, представник СДПУ(о) Нусер, директор з інформаційних питань сільського ТОВ "Завидовське" Василь Бурнадз, військовий пенсіонер Віктор Шевченко.

13 березня 2004 року суд скасував постанову тервиборчкому про реєстрацію кандидатом на посаду мера Нусера. 26 березня комісія це рішення одержала.

Переста також повідомив, що тервиборчком не розглядав рішення Мукачівського міського суду про зняття з реєстрації кандидата Ернеста Нусера, оскільки в комісію надійшло рішення Мукачівського міськрайсуду, відповідно до якого цей кандидат повинен бути відновлений у реєстрації.

Відповідно до указу президента України Леоніда Кучми від 15 березня в Україні ліквідовані низка міських і районних судів, і на їхній основі створені міськрайсуди. Серед інших були ліквідовані Мукачівський міський та районний суди, і на їхній основі було створено Мукачівський міскрайоний суд.

Читайте також:

Балогу намагаються зняти з виборів за те, що він не зазначив, яку школу закінчив

Представника СДПУ(о) Нусера таки знімуть з виборів, незважаючи на родича Медведчука?

РОДИЧ МЕДВЕДЧУКА НАПАВ НА ЖУРНАЛІСТІВ "5 КАНАЛУ" У МУКАЧІВСЬКІЙ МЕРІЇ*/archive/2004/march/25/news/18.shtml}

Газета СДПУ(о) скаржиться, що на неї тисне "клан Балоги-Петьовки"


Балогу нарешті зареєстрували кандидатом у мери Мукачевого

В Мукачевому відпрацьовують чорні технології для президентських виборів

Балога погрожує посадити в тюрму членів виборчкому в Мукачевому

Суд, що визнав Петьовку мером Мукачевого, ліквідовано

У Мукачевому виборчком став віртуальним. Туди стягується "спецназ"



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування