Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович пізно ввечері поїхав до Путіна. Той сказав, що "радий бачити"

Четвер, 1 квітня 2004, 20:35
У резиденції президента Росії Ново-Огарьово відбулася зустріч Володимира Путіна з прем'єр-міністром України Віктором Януковичем. У бесіді також брав участь прем'єр-міністр Росії Михайло Фрадков.

Володимир Путін на початку зустрічі сказав, що "радий бачити прем'єр-міністра України". "Приємно, що ви приїхали ближче познайомитися з новим головою уряду Росії, розраховую, що у вас налагодиться гарна взаємодія", – сказав президент Росії.

Віктор Янукович, зі свого боку, подякував Путіну за те, що той прийняв його о такій пізній годині.

"О такій пізній годині президенти працюють, і нам, прем'єр-міністрам, робочий день треба продовжувати, що ми і зробимо. Ми вже домовилися з Михайлом Юхимовичем /Фрадковим/, що продовжимо консультації після зустрічей з вами", – сказав Янукович.

Під час зустрічі сторони обговорили питання створення ЄЕП і проведення міждержавних консультацій.

Путін заявив, що вважає створення Єдиного економічного простору вигідним для Росії й України. "Створення Єдиного економічного простору – ці плани підуть на користь економікам і Росії, і України", – сказав президент РФ.

За його словами, це створить умови для вільного руху капіталів, товарів і робочої сили. "Цивілізованому рухові робочої сили, у чому зацікавлені народи і Росії, і України", – додав Путін.

Крім того, на його думку, створення Єдиного економічного простору створить гарні умови для економік двох країн і допоможе Росії й Україні на зовнішніх ринках.

У свою чергу, Янукович відзначив, що прем'єр-міністри Росії й України повинні наповнити реальним змістом стратегію по створенню Єдиного економічного простору, закладену президентами Росії, України, Казахстану і Білорусі.

За його словами, формування ЄЕП починається зі створення зони вільної торгівлі. Товаровиробники двох країн повинні будуть відчути, що митні бар'єри не будуть їм заважати, сказав Янукович.

"Політика держави полягає в тому, щоб створити умови, що не будуть заважати товаровиробникам, з одного боку, а з іншого боку – забезпечити збір податків для рішення соціальних питань", – вважає український прем'єр.

Він відзначив, що до майбутнього засідання російсько-української міжурядової комісії планується залучити представників бізнесу й інвесторів. На цьому засіданні необхідно "зробити точкові конкретні кроки для розвитку економік двох країн", вважає Янукович.

Путін також запропонував створити нову форму взаємодії Росії й України – міждержавні консультації на вищому рівні.

"У нас є форми роботи з закордонними партнерами, зокрема, з Німеччини – міждержавні консультації. Це робиться в змішаній формі за участю перших осіб", – сказав президент РФ.

Український прем'єр назвав цю пропозицію "дуже гарною", додавши, що рішення залежить від президентів.

Володимир Путін пообіцяв переговорити з Леонідом Кучмою на цю тему. "Це (міждержавні консультації) дає можливість проаналізувати те, що відбувається, намітити шляхи розвитку і поставити під контроль виконання прийнятих рішень", – вважає президент РФ.

За його словами, російсько-українська міжурядова комісія, яка зараз діє, повинна продовжувати працювати.

Міждержавні консультації будуть проходити раз на рік, уточнив президент РФ. На них будуть прийматися рішення з ключових питань, додав Путін.

РІА Новини



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
Усі новини...