Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко обіцяє, що Україна обов’язково стане членом Європейського Союзу

П'ятниця, 2 квітня 2004, 15:24
Україна обов’язково стане членом Європейського Союзу, бо наша країна є європейською державою.

Про це заявив лідер "Нашої України" Віктор Ющенко у інтерв’ю закордонним журналістам, коментуючи призупинення переговорів Європейського Союзу з Україною, повідомляє прес-служба блоку.

Він назвав цей факт закономірним, оскільки, на думку Ющенка, "на тих принципах, які нав’язує суспільству сьогоднішня влада, Україна ніколи не може бути в Євросоюзі, бо нинішня модель розвитку нашої країни неприйнятна для демократів".

Ющенко стверджує, що входження України в ЄС буде залежати в першу чергу від Києва, а не Брюсселя. "Час, коли Україну приймуть у ЄС, залежить від політичної волі Києва, від впровадження європейських стандартів, демократизації суспільства, приведення українського законодавства у відповідність з європейськими нормами", − заявив Ющенко.

Він наголосив, що найближчий сусід України – Польща − вже за місяць стане членом ЄС. "Україна ж запізнилася на цей потяг, тому що українська влада ніколи серйозно не ставилася до теми інтеграції", − заявив лідер "Нашої України".

"Про це говорять і темпи політичних ініціатив щодо реформи законодавства, фіскальної та фінансової системи, ситуація з медіа. На жаль, тема європейської інтеграції була для цієї влади лише темою політичних маніпуляцій", − підкреслив Ющенко.

Він наголосив, що "Наша Україна" наполягає на тому, щоб в Україні була сформована чітка програма євроінтеграції, оскільки це відповідає українським інтересам. Лідер "Нашої України" висловив переконання, що коли в Україні буде змінена влада, то процес євроінтеграції значно пришвидшиться.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування