Литвин обіцяє критичний тиждень

П'ятниця, 2 квітня 2004, 15:26
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що наступний тиждень буде "критично вирішальним" для парламенту в контексті проведення політичної реформи.

Про це Литвин сказав під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом Королівства Швеція в Україні Оке Петерсеном, повідомляє УНІАН, посилаючись на керівника прес-служби Верховної Ради України Вікторію Шведову.

Спікер пояснив, що йдеться про постанову щодо процедури ухвалення змін до Конституції, розгляд якої планується наступного тижня. Литвин підкреслив, що для нього "зараз головне − знайти консенсус у Верховній Раді, аби надати кожному народному депутату можливість вільно висловлювати свою позицію". При цьому головним є те, що кожен народний депутат має зробити свій вибір усвідомлено.

За словами Шведової, основною темою зустрічі Литвина і Петерсона було обговорення наявного стану відносин між державами і перспективи розвитку цих відносин.

Петерсон відзначив високий рівень діалогу між нашими країнами як на урядовому, так і міжпарламентському рівнях. Він наголосив, що уряд Швеції підтримує європейські та євроатлантичні прагнення України.

Також, за словами шведського посла, в Україні і Швеції існують широкі програми співпраці, які охоплюють різні сфери, у тому числі реформу органів місцевого самоврядування, сільськогосподарську галузь, сферу енергозбереження. При цьому Петерсон висловився за підвищення ролі недержавних організацій у розвитку відносин між країнами, сказавши, що відбувається зростання інтересу до такої співпраці шведських недержавних організацій.

Крім того, у ході зустрічі посол розповів, що сьогодні розглядається можливість організації візиту до Швеції міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування