Молоді не дали роздавати листівки проти конституційної реформи

П'ятниця, 2 квітня 2004, 16:37
Сьогодні правоохоронці не дали змоги активістам ВМО "Молодь – надія України" роздавати листівки і проводити пікетування біля Національного палацу "Україна" проти реформування Конституції, де проходить Всеукраїнський громадянський форум на підтримку конституційної реформи.

Як сказав голова об'єднання Вадим Гладчук, ВМО подала відповідну заявку до органів державної влади і місцевого самоврядування на проведення мітингу, повідомляє УНІАН.

За його словами, на підходах до палацу було розташовано три кордони міліції та особи у цивільному. Спроба пронести плакати до палацу не вдалася, і міліція завернула активістів ВМО, не пропускаючи на місце проведення заходу.

Після 10 хвилин роздачі листівок представниками ВМО до них підійшли близько 40 осіб у цивільному і почали виштовхувати членів організації у підземний перехід до станції метро. На прохання представитися і пояснити свої дії ці особи не реагували, незважаючи на те, що "ці дії підпадають під статтю 170 Кримінального кодексу України − перешкоджання законній діяльності громадських організацій та політичних партій", − заявив Гладчук.

Він додав, до нього підійшов начальник адміністративної служби київської міліції Олександр Пасльон та сказав. що мусить виконувати наказ керівництва.

"Молодь – надія України!" звертається до міжнародної спільноти, народних депутатів з вимогою "у будь-який спосіб захистити демократичні перетворення в Україні і не допустити розвитку білоруського сценарію", − зазначив Гладчук.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...