Кучма знає, що кримськотатарську карту розігрують з-за кордону

Субота, 3 квітня 2004, 16:23
Президент України Леонід Кучма заявляє, що нікому не вдасться "розіграти кримськотатарську карту" в Україні.

"Нікому за жодних обставин не удасться розіграти кримськотатарську карту. А такі бажаючі є, як у нас в Україні, і в Криму в тому числі, так і за її межами, на великий жаль", – сказав Кучма після зустрічі з головою меджлісу кримськотатарського народу Мустафою Джемілевим і його заступником Рефатом Чубаровим.

За словами президента, "дехто використовує" кримськотатарське питання "для того, щоб не їхали на відпочинок" у Крим.

"І вже зараз починаються такі спроби. Це не перший раз, думаю, що не останній. Однак усіма своїми діями ми повинні показувати, що здатні самі вирішити свої внутрішні проблеми", – підкреслив Кучма.

Президент відзначив, що в нього відбулася "дуже добра розмова" з керівництвом меджлісу кримськотатарського народу, під час якої, за його словами, обговорювалося виконання доручень президента.

"Сьогодні головна проблема – повернення історичної справедливості тим народам, які були депортовані, і не тільки, можливо, із Криму, у тому числі, особливо у великих розмірах, кримських татар", – сказав глава держави.

Він відзначив, що в цьому питанні "багато проблем соціальних, проблем землі".

Кучма висловився проти того, щоб ці проблеми пускати на самоплив. "У мене зовсім інші підходи. Якщо багато невирішених проблем – на цьому виникають і інші негативні явища", – підкреслив президент.

"Закон в Україні повинен бути однаковий для всіх, незалежно від того, хто якої національності: чи росіянин, чи українець, чи татарин, або іншої якоїсь нації", – сказав він.

"Ми сьогодні здатні всі проблеми вирішувати за столом. Можливостей у нас сьогодні набагато більше, і економічних у тому числі можливостей", – додав президент.

Кучма також сказав, що відзначення 60-річчя депортації кримських татар із Криму повинно відбутися на державному рівні.

За його словами, цей захід повинен пройти на такому ж масштабному рівні, як 70-річчя Голодомору в Україні 1932-1933 років.

Кучма також пообіцяв провести пасхальні свята в Криму. Паска цього року буде 11 квітня.

Інтерфакс-Україна

Читайте також про події, які призвели до протистояння в Криму:

Кримський сценарій надзвичайного стану

РОЗБОРКИ В КРИМУ ПРИЗВЕЛИ ДО КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ

Кучма відправив Васильєва, Білоконя і Смешка в Крим на розборки



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування