Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ може підтримати конституційні зміни – якщо Мороз не піде в президенти?

Понеділок, 5 квітня 2004, 11:02
Представник Блоку Юлії Тимошенко Анатолій Матвієнко повідомив, що ця опозиційна сила також може долучитися до підтримки політичної реформи, в разі досягнення з лідером Соцпартії Олександром Морозом деяких домовленостей.

Про це Матвієнко сказав в інтерв'ю "Німецькій хвилі".

Через гострий дефіцит голосів напередодні схвалення змін до Конституції, за словами Матвієнка, парламентська більшість опинилася в патовій ситуації. Від безвиході, на думку депутата, провладні сили нині обговорюють можливість вилучення з проекту політичної реформи кількох статей.

Член фракції БЮТ Анатолій Матвієнко каже, що опозиційні депутати допускають можливість участі в голосуванні, якщо лідер соціалістів Олександр Мороз відмовиться від власних амбіцій і гарантуватиме свою підтримку на президентських виборах.

Втім, поки це питання перебуває в стадії обговорення.

Тим часом прихильники реформи розраховують радше на власні сили й прагнуть обрати максимально прийнятну процедуру голосування. Її озвучив Степан Гавриш: затверджувати зміни до Конституції не постатейно, а в цілому іменними бюлетенями.

Анатолій Матвієнко визнає, що такий спосіб голосування відкриває можливість персонального тиску на депутатів і, відповідно, забезпечить 300 необхідних голосів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування