Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

10 партій-аутсайдерів висунуть кандидата в президенти – "любителя фауни"

Понеділок, 5 квітня 2004, 12:45
Десять партій України підписали угоду про створення об'єднання "Народний президент" з метою висунення або підтримки спільного кандидата на президентських виборах 2004 року.

Про це повідомили журналістам у понеділок лідери партій – учасниць новоствореного об'єднання.

Угоду підписали партія "Нова генерація України", Політична партія малого і середнього бізнесу України, Патріотична партія України, Українська селянська демократична партія України, Всеукраїнська партія трудящих, Ліберально-демократична партія України, Слов'янська партія України, Партія "Українська національна асамблея", Зелена екологічна партія "Райдуга" та партія "Український союз праці "Орій".

"Я довго йшов до створення третьої сили. Тепер ця сила створена", – сказав на прес-конференції у понеділок лідер Патріотичної партії Микола Габер. Він додав: "Я вважаю, що моя місія – об'єднати Україну".

За повідомленням Габера, 8 квітня у Донецьку буде започатковано створення Коаліції патріотичних сил України, після чого почнеться створення об'єднаних штабів у регіонах.

Як повідомили учасники прес-конференції, спочатку між суб'єктами об'єднання буде узгоджено та винесено на громадське обговорення вимог до кандидата в народні президенти, потім – програмні засади народного президента, і лише після того вестимуться переговори з потенційними кандидатами.

"Ми домовилися, що ми розглянемо абсолютно всі кандидатури", – підкреслив представник Слов'янської партії України Олександр Лузан.

"Ми створюємо унікальне явище, коли політичні партії перетворюються з об'єкта політичного процесу в суб'єкта", – зазначив лідер "Нової генерації" Юрій Мірошниченко.

"Кого підтримає наша партія, той і буде президентом України", – запевняє голова Політичної партії малого і середнього бізнесу Віктор Швець.

"Ми хочемо одного: щоб наш президент любив природу, флору і фауну. І людину – як невід'ємну частку цієї природи", – поділився своїми вимогами до потенційного кандидата голова Зеленої екологічної партії "Райдуга" Михайло Гуцол.

Як підкреслили учасники прес-конференції, список об'єднання ще не закритий, і вони очікують на приєднання до нього інших учасників.

Микола Габер не заперечив можливість висунення кандидата у президенти з рядів власного об'єднання, підкресливши, втім, що не це було метою створення об'єднання.

Разом з тим Мірошниченко, говорячи про перспективи, сказав: "Не виключено, що наше об'єднання "Народний президент" стане основою для формування об'єднання на парламентські вибори. Хоча й не гарантовано".

За оцінкою Габера, об'єднана чисельність членів їхніх партій сягає 200-300 тисяч чоловік. Разом з тим, голова Зеленої екологічної партії "Райдуга" Гуцол оцінює чисельність лише своєї партії у більш як 100 тисяч чоловік, а разом з прихильниками – понад 2 мільйони.

Зокрема, Патріотична партія України, за словами Габера, налічує 30 тисяч членів, Політична партія малого і середнього бізнесу, згідно з даними її голови Віктора Швеця, – 107 тисяч 421 чоловік, а Українська селянська демократична партія України, як повідомив її голова Василь Сухий, налічує 38 тисяч членів.

На минулих парламентських виборах усі зазначені партії – члени новоствореного об'єднання були або аутсайдерами, або не брали участі.

Члени Слов'янської партії України, зокрема, брали активну участь у подіях 31 жовтня 2003 року в Донецьку, що призвели до зриву з'їзду "Нашої України".

З іншого боку, такі члени об'єднання, як Ліберально-демократична партія України, "Нова генерація", Політична партія малого і середнього бізнесу, партія Український союз праці "Орій", Українська селянська демократична партія, розглядалися на останньому з'їзді Народного Руху в числі можливих партнерів зі створення блоку для підтримки Ющенка на президентських виборах.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування