Сорос думає, що Медведчук влаштував кампанію проти нього, щоб "зв'язати" себе з Росією

Понеділок, 5 квітня 2004, 12:54
Відомий фінансист і філантроп Джордж Сорос вважає, що кампанія, розгорнута проти нього в Україні, виходила з Росії.

Таку думку він висловив в інтерв'ю газеті "Сегодня", що вийшло в понеділок.

"Я був дуже здивований через кампанію обструкції, що розгорнулася, що ганьбила мене перед моїм візитом і тривала під час нього. Мені було зрозуміло, що це виходило з Росії, а виконавцем був пан Медведчук – голова адміністрації президента. Президент Кучма мене запевнив, що він не давав таких вказівок, і я йому вірю", – відзначив Сорос.

На питання, навіщо це було Медведчуку, Сорос припустив, що в такий спосіб він прагнув зміцнити свої зв'язки з російською адміністрацією.

"Я думаю, що його ціль була – "зв'язати" себе з Росією. Його колишнім "контактом" там був Волошин (колишній голова кремлівської адміністрації – Авт.), що вже залишив свою посаду, тому Медведчук хоче запропонувати свої послуги тому, хто ними скористається", – сказав Сорос.

На питання про те, що про Сороса склався в багатьох людей в Україні стереотип, що "це "грошовий мішок", який їздить по СНД і влаштовує революції", фінансист відповів, що "це картинка з пропаганди".

"Реальність інша. Я навіть не є єдиним джерелом фінансування фонду "Відродження" (української громадської організації, створеної з ініціативи Сороса – Авт.). До речі, він був організований ще до здобуття Україною незалежності – в 1989 році", – сказав Сорос.

"Я думаю, що ті люди, хто мав можливість і задоволення працювати з фондом, визнають, що фонд тут проводив конструктивну позитивну роботу. Я хочу підкреслити, що ті обвинувачення, які містилися в деяких матеріалах українських ЗМІ, мене дійсно розсердили", – відзначив він.


Читайте також:

"Невыносимая тупость бытия" Віктора Медведчука

Після презервативів у Сороса спробували кинути яйця

СОРОСА ОБЛИЛИ КЛЕЄМ ПРЕДСТАВНИКИ "БРАТСТВА"

Сорос збирається розібратися з власником "1+1" Лаудером, чому його канал виконує "темники"

У Москві знають, що кримські татари візьмуть Банкову штурмом на гроші Сороса

Литвин заспокоїв Сороса і сказав, що в нього теж… кидали яйця?


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування