Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко вважає, що Пінчук поставив Сороса собі на службу

Вівторок, 6 квітня 2004, 10:46
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що народний депутат та олігарх Віктор Пінчук, підтримавши проект Джорджа Сороса, поставив відомого фінансиста з його коштами собі на службу.

Таку думку лідер БЮТ висловила, відповідаючи на одне з питань чат-конференції на персональному сайті у понеділок.

За словами Тимошенко, проект з Пінчуком щодо створення "юридичних клінік" буде реалізований "не для тієї мети", яка була названа.

"Я майже впевнена, що мережа "юрклінік" Пінчука буде використана як структура "Трудової України" на майбутніх парламентських виборах. Очевидно, пану Соросу буде неприємно дізнатися, що його благодійний капітал обслуговує адміністративний ресурс", – зазначила Тимошенко.

"Власне, він [Пінчук] додав трошки своїх коштів в цей проект Сороса та очолив його, переконавши всесвітньо відомого філантропа, що така юридична клініка мусить бути в кожному місті та районі України, а це готова партійно-агітаційна мережа для його партії "Трудова Україна", – зазначила лідер БЮТ.

Тепер, за словами Тимошенко, Джордж Сорос, який сказав: "Кучма має піти!" буде "до кінця життя працювати на збереження влади за родиною Кучми", та буде "публічно рекламувати Пінчука по всьому світові як новоспеченого філантропа".

Тимошенко також висловила припущення, що скандал між адміністрацією президента і Соросом був "розіграний родиною Кучми штучно". "Для того, щоб після злого Медведчука прийшов добрий і пухнастий зять президента, який взяв зацькованого на українській землі мецената під свій захист", – зазначила лідер БЮТ.

"Однак з інтерв’ю в "Дзеркалі тижня" видно, що Сорос далеко не такий наївний, як могло здатися. Він відверто сказав, що зацікавленість Пінчука у спільних з ним проектах можна пояснити інтересами бізнесу президентського зятя. Пінчук, на відміну від Медведчука, планує жити і працювати в Україні навіть після жовтня 2004-го. То ж Сорос, як видно, не має жодних ілюзій щодо істинних джерел меценатства Віктора Пінчука", – зауважила Тимошенко.

Читайте також:

Сорос назвав Пінчука "філантропом і партнером"

ПІНЧУК ХОЧЕ ДАТИ ГРОШЕЙ НА ОДИН ІЗ ПРОЕКТІВ СОРОСА

Джордж Сорос: Я бачу спільні риси у Березовського та Медведчука


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...