Щоб в Україні не вбили когось з президентів, їх програми візитів будуть засекречувати

Вівторок, 6 квітня 2004, 13:56
Міністерство закордонних справ України більше не буде поширювати погодинні розклади візитів в Україну іноземних високопоставлених осіб з метою забезпечення їхньої безпеки.

Про це на брифінгу у вівторок заявив глава прес-служби МЗС Маркіян Лубківський, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я хотів би сказати, що це змушений крок, який пов'язаний з питанням безпеки тих високих гостей, що прибувають в Україну", – відзначив він.

Лубківський з розумінням поставився до того, що представникам ЗМІ буде складніше відслідковувати прибуття іноземних гостей і анонсувати події. У зв'язку з цим він повідомив, що журналісти зможуть звертатися до прес-служби МЗС й одержувати там розклад візитів.

Як відзначив Лубківський, це рішення було прийнято самим міністерством без якого-небудь впливу з боку інших органів влади. "Я б не сказав, що це якесь централізоване рішення. Воно стосується нашого міністерства, і ми цієї практики будемо дотримувати надалі", – додав він.

Як повідомлялося, 30 березня ввечері в Службу безпеки України надійшла інформація з посольства Польщі в Києві про можливу підготовку замаху на польського президента Олександра Кваснєвського під час його перебування в українській столиці.

Це був анонімний лист польською мовою, у якому повідомлялося про наявність інформації про погрозу Кваснєвському з боку "чеченців, афганців і членів полтавських злочинних угруповань".

Було встановлено, що автором листа є польський громадянин, який проживає в Україні в Полтавській області. У ході бесіди з представниками спецслужби він підтвердив свою причетність до написання листа, однак не зміг надати якихось конкретних даних, що свідчать про загрозу життю Кваснєвського.

Разом з тим, СБУ перевірила інформацію в повному обсязі, але вона не підтвердилася.

Читайте також:

Заява про замах на Кваснєвського в Україні була жартом?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...