Балога – найреальніший претендент на перемогу в Мукачевому

Вівторок, 6 квітня 2004, 18:20
За результатами опитування суспільної думки на виборах мера Мукачевого, які відбудуться 18 квітня, з найбільшою імовірністю переможе кандидат від блоку "Наша Україна" Віктор Балога, який набрав майже 40% голосів опитаних.

Такі результати одержав центр "Социс", опитавши з 31 березня по 5 квітня за замовленням фонду "Демократичні ініціативи" 800 людей (похибка вибірки не перевищує 3,2%), повідомляє Інтерфакс-Україна.

Інші кандидати на посаду мукачевського міського голови набрали значно менше голосів: Ернест Нусер - близько 25%, Золтан Лендел - 2,5%. Інші кандидати - Ганна Іваніцька, Віктор Шевченко, Василь Бурнадза і Віктор Свирида набрали менше 1% голосів респондентів.

Проти усіх збираються голосувати 2,5%, і дотепер не визначилися зі своїм вибором 28% потенційних виборців.

За словами директора центра "Социс" Світлани Потоцкой, дуже високий відсоток респондентів, що обов'язково збираються прийти на вибори - майже 71%. Ще 18% будуть брати участь у виборах майже напевно. Не збирається виконувати свій громадянський обов'язок 3% і, швидше за все, не будуть голосувати 2%.

Не визначилися в цьому питанні майже 5%.

На думку опитаних, останні вибори мера були не дуже чесними. Майже 28% вважають, що вибори пройшли "з окремими порушеннями, хоча й у цілому чесно", а ще 26% впевнені, що "вибори зовсім не були чесними, і пройшли з великою кількістю серйозних порушень". Тільки 20% вважають, що вибори були "чесними і без порушень".

Більшість людей (61,5%) оцінюють політичну ситуацію в Мукачевому останнім часом як "неспокійну і напружену", ще 19% - як "критичну і вибухонебезпечну", і тільки 7% називають її "благополучною і спокійною".

За словами Потоцької, процес проведення опитування був дуже ускладнений, по-перше, тим, що більше половини інтерв'юерів, що звичайно працюють на центр "Социс" відмовилися брати участь в опитуванні, довідавшись його тему. "Зрештою, ми змушені були привести цілком бригаду інтерв'юерів не з Мукачевого, а спеціально запрошених з Чернівців", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування