Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" може проголосувати за зміни до Конституції, якщо виконають її умови

Вівторок, 6 квітня 2004, 18:27

"Наша Україна" розгляне можливість голосування за внесення змін до конституції, якщо буде виконано низку умов.

Про це заявив перший заступник голови фракції "Наша Україна", лідер Української народної партії Юрій Костенко

"Якщо зміни до Конституції вступлять в дію з 2006 року та з тими поправками, які ми пропонували – щодо функцій прокуратури та призначення голів місцевих адміністрацій, то “Наша Україна” буде розглядати можливість голосування за такі зміни. Але поки що наші пропозиції не сприймає більшість", – зазначив лідер УНП.

Він зазначив, що вже обговорювалося питання про недоцільність передачі повноважень призначати голів обласних та районних адміністрацій Кабінету міністрів, та пропонувалось залишити сучасну процедуру, поки не буде прийнятий новий закон про місцеве самоврядування.

"Ми також виступили за зняття функцій загального нагляду з органів прокуратури, тому що це повернення до тоталітаризму. Але ми знаємо, що наші побажання залишаються побажаннями, тому що більшість разом з комуністами та соціалістами відпрацювала той варіант, за який вони готові голосувати", – сказав Костенко.

"Тому оприлюднення нашої позиції – це здебільшого публічна можливість ще раз привернути увагу до проблем, які Україна отримає внаслідок голосування такого проекту конституційних змін", – додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування