Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гавриш хоче змінити Конституцію в "чистий четвер"

Вівторок, 6 квітня 2004, 18:37
Законопроект про внесення змін до Конституції може бути внесено до порядку денного в четвер, якщо в середу конституційна комісія запропонує проект постанови про процедуру розгляду цього законопроекту, заявив координатор парламентської більшості, співголова конституційної комісії Степан Гавриш.

"Завтра о 8.30 тимчасова спеціальна комісія прийме рішення про відповідну процедуру постанови за регламентом голосування до законопроекту №4105 для того, щоб ми проголосували його в четвер, 8 квітня", – сказав Гавриш в інтерв'ю журналістам у вівторок.

За його словами, "чистий четвер буде символічним". Він висловив упевненість, що "300 голосів для голосування змін у Конституцію будуть знайдені".

"Як мінімум, ніхто з політичної коаліції не заявив про сумніви по голосуванню по цьому законопроекту", – підкреслив Гавриш.

Депутат підкреслив, що не знає, чи будуть брати участь у голосуванні блоки "Наша Україна" і БЮТ, додавши, що переговори з цими двома блоками показали, що "єдиної позиції з цього приводу в них немає, немає і бажання підтримати політичну реформу".

"Ми вважаємо, що політичні розмови практично вичерпали себе з погляду єдиного досягнення компромісу. Тому кожній стороні необхідно зайняти свої політичні позиції", – сказав Гавриш.

На його думку, спроби зашкодити проведенню політичної реформи "є нічим іншим як імітацією політичної боротьби, яка не має жодних перспектив".

"Необхідно проводити цю дискусію вже на іншому рівні – на рівні політичної програми розвитку української держави в умовах зміненої Конституції, коли владу не можна буде узурпувати яким-небудь кланом, якою-небудь частиною політичної еліти України".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування