Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО І ТИМОШЕНКО ПРОВЕДУТЬ МАСОВУ АКЦІЮ ПРОТЕСТУ

Вівторок, 6 квітня 2004, 18:57
"Наша Україна" і БЮТ мають намір організувати масові акції протесту на вулицях Києва в день голосування змін у Конституцію, повідомив член фракції "Наша Україна" Юрій Костенко.

"Блок ("Наша Україна") планує звернутися до виборців з аргументацією щодо тієї загрози, яку отримає Україна у випадку організації цієї так званої політичної реформи, оскільки суть цих конституційних змін спрямована не на формування європейської ідеї демократії, а на те, щоб частину повноважень майбутнього президента передати парламентській більшості", – сказав він в інтерв'ю журналістам у вівторок у Києві.

Він додав, що в такій політичній грі "Наша Україна" участі не бере і тому "звернеться до виборця для того, щоб не допустити державного і конституційного перевороту".

За словами Костенка, це будуть звичайні акції протесту, коли "виборець виходить з відповідними гаслами, вимогами і протестами".

Лідер Блоку Юлія Тимошенко підтвердила інформацію про спільні акції, у свою чергу відзначивши: "Ми намагаємося протидіяти. Не хочу зараз говорити, яким шляхом, оскільки краще, коли стратегічний резерв знаходиться в секреті. Ми будемо використовувати всі можливі важелі впливу".

Тимошенко висловила впевненість, що блок "Наша Україна" і БЮТ "не проголосують за це ганебне шоу, що залишить влада в руках Кучми, його друзів і його хрещеників".

Костенко заявив, що "Наша Україна" може проголосувати за конституційну реформу "тільки тоді, коли конституційні зміни не дозволять маніпулювати владою і будуть спрямовані на досягнення європейської ідеї – виборності всіх органів влади, а не їхнього призначення".

Як очікується, законопроект конституційної реформи може бути поставлений на заключне голосування цього або наступного тижня.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Тимошенко боїться, що Безсмертний контролює Ющенка

Юлія Тимошенко: Як ми не розкладали пасьянс, Медведчука просто немає. Він – як Волочкова з Великого театру Москви


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...