СПУ буде голосувати за внесення змін до Конституції України без постатейного розгляду

Середа, 7 квітня 2004, 14:21
Член фракції Соцпартії Йосип Вінський заявляє, що фракція буде голосувати за законопроект про внесення змін до Конституції України в цілому без постатейного розгляду.

В інтерв'ю журналістам у середу Вінський відзначив, що таке рішення було ухвалено політрадою Соціалістичної партії.

Він також нагадав, що соціалісти підписали політичну угоду, яка стосується проведення політичної реформи в Україні.

Коментуючи хід консультацій, що у середу проходять між лідерами фракцій "Наша Україна" Віктором Ющенком, БЮТ Юлією Тимошенко і СПУ Олександром Морозом, Вінський повідомив, що соціалісти "намагалися зберегти єдність".

За його словами, у ході консультацій відзначалася важливість виробити спільну позицію трьох фракцій.

Вінський підкреслив, що у випадку якщо буде оприлюднено закон про вибори народних депутатів на пропорційній основі і ухвалено постанову про процедуру розгляду закону про внесення змін до Конституції України, тоді у фракції немає ніяких умов для голосування по политреформі.

Разом з тим, за його словами, цей документ "можна було б і поліпшити", але для цього не вистачає 120 голосів фракції "Наша Україна" і БЮТ. Вінський відзначив, що в документ можна було б внести поправки, згідно з якими зміни в Конституцію набувають чинності сили після 31 жовтня 2004 року – виборів президента України.

Коментуючи постанову про процедуру розгляду законопроекту про внесення змін до Конституції, що пропонує ухвалити конституційна комісія, Вінський сказав, що вона "недоцільна".

За його словами, якщо законопроект не буде підтриманий парламентом у цілому, то нема сенсу проводити голосування постатейно.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування