Соціалісти вирішать на політвиконкомі, чи голосувати за політреформу

Середа, 7 квітня 2004, 17:18
О 8 ранку в четвер відбудеться засідання політвиконкому Соціалістичної партії України, після якого на засіданні фракції СПУ буде прийняте остаточне рішення про участь фракції в голосуванні по законопроекту про внесення змін у Конституцію.

Про це заявив в інтерв'ю журналістам у середу в Києві народний депутат України Юрій Луценко (СПУ).

Луценко нагадав, що СПУ завжди стояла на позиції збалансування Конституції, а також вилучення з законопроекту деяких положень, зокрема, що стосуються повноважень генерального прокурора. Крім того, СПУ виступає за те, щоб норма про призначення урядом глав обладміністрацій вводився в дію з 2006 року.

За словами депутата, у четвер на засіданні фракції він особисто буде виступати за те, щоб "соціалісти не брали участі в голосуванні" по політреформі, якщо деякі статті з цього законопроекту не буде змоги виключити.

"З огляду на напруженість з голосами, соціалісти могли б показати свій характер", – заявив він, підкресливши в той же час, що сам він не виступає за провал конституційної реформи. Якщо зміни в Конституцію не будуть прийняті, то "ми одержимо нового Кучму, навіть якщо в нього буде інше прізвище", підкреслив депутат.

Фракція СПУ нараховує 20 депутатів з 449 чинних.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News