Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мартинюк нарахував 320 охочих підтримати зміни до Конституції

Середа, 7 квітня 2004, 17:34
Перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк впевнений, що в четвер Верховна Рада внесе зміни до Конституції.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у середу після зустрічі лідерів фракцій і груп парламенту, керівництва Верховної Ради у президента України Леоніда Кучми, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На думку Мартинюка, парламент зможе набрати 320 голосів за законопроект про внесення змін до Конституції (для ухвалення рішення по такому законопроекту необхідно 300 голосів). "Завтра зміни будуть", – сказав він.

Мартинюк уточнив, що цей законопроект буде винесено першим питанням на голосування в четвер. На його думку, він буде єдиним законопроектом, який депутати розглянуть на пленарному засіданні в четвер, оскільки відповідно до ухваленої в середу постанови про порядок його розгляду на це піде 5 годин.

У ході розгляду будуть робитися перерви, сказав Мартинюк, як заплановані, так і, можливо, вимушені, тому парламент не зможе розглянути інші питання.

В той же час лідер фракції комуністів Петро Симоненко повідомив, що лідери 10-ти фракцій і груп парламенту висловили готовність підтримати внесення змін до Конституції України на пленарному засіданні в четвер.

За його словами, всі учасники засідання висловилися на підтримку законопроекту про внесення змін до Конституції. У засіданні не брали участі лідери фракцій "Наша Україна" і БЮТ (до цих фракцій входить відповідно 100 і 19 депутатів з 449 діючих).

Симоненко повідомив, що в ході засідання також обговорювалося питання колізії з виборами народних депутатів і депутатів місцевих рад. Закон про вибори народних депутатів передбачає, що парламент обирається на 5 років, і таку ж зміну планується внести в Конституцію.

Разом з тим закон про вибори до місцевих органів влади визначає, що депутати місцевих рад обираються на 4 роки. У той же час відповідно до цього закону вибори депутатів Верховної Ради і місцевих рад повинні проходити одночасно.

За словами Симоненка, всі учасники засідання висловили готовність врегулювати цю невідповідність після ухвалення закону про внесення змін до Конституції до 2006 року.

Він також повідомив, що звернувся до Кучми з проханням до четверга підписати закон про вибори до місцевих органів влади. За словами Симоненка, президент висловив готовність зробити це, відзначивши, що вже в середу парламент направить його на підпис.

Крім того, лідер комуністів попросив президента привселюдно висловитися на користь того, щоб прийняті парламентом закони про вибори президента, народних депутатів і до місцевих рад, передбачені політичною угодою, не змінюватимуться.

Фракція Компартії нараховує 59 депутатів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування