Верховну Раду захопила група бритоголових?

Четвер, 8 квітня 2004, 10:26
Група народних депутатів звернулася до спікера Верховної Ради Володимира Литвина з приводу спроби захоплення приміщення Верховної Ради групою невідомих осіб.

Про це на початку ранкового засідання заявив депутат від "Нашої України" Юрій Кармазін.

Підійшовши до Литвина, Кармазін повідомив у мікрофон спікера, що у четвер вранці група невідомих "бритоголових" осіб здійснила спробу захопити залу Верховної Ради і вимагав розглянути це питання.

Натомість Литвин заявив, що "дійсно, у групи депутатів виникла підозра", що до приміщення Ради була введена група невідомих осіб. Він зазначив, що з'ясував це питання у секретаріаті і йому повідомили, що вранці проводилося інструктивне навчання працівників державної охорони. "У даному випадку вони пред'явили посвідчення", – додав спікер.

Він також зазначив, що навчання проводяться регулярно, або "на третьому поверсі, або в сесійній залі, де є місце". Литвин також зазначив, що, аби розрядити ситуацію, він доручає віце-спікеру Олександру Зінченку і голові регламентного комітету Валентину Матвєєву з'ясувати питання і доповісти в залі.

В той же час, як повідомив журналістам перед засіданням у четвер лідер "Нашої України" Віктор Ющенко, в будинок була "заведена група молодих, із спеціальною стрижкою, людей у день голосування. Зрозуміло, для яких речей вони сюди введені".

Ющенко підкреслив, що навколо будинку Верховної Ради спостерігається велика кількість представників служби охорони. "Для чого цей тиск організований?" – запитав він, відзначивши, що в "Нашої України" "є свідчення того, що за кілька годин до голосування або в момент голосування буде виведена з ладу спеціальними людьми система "Рада", щоб не допустити електронного голосування, щоб вийти на хаос у залі".

"Ми підтвердили на засіданні фракції, і я поінформував голову Верховної Ради, про те, що ми знімаємо усяку відповідальність за людей, проведених у Верховну Раду", – сказав Ющенко.

За словами депутата від "Нашої України" Юрія Ключковського, у парламенті знаходиться "близько 70 молодих бритоголових людей спортивного виду, що відмовляються показувати свої документи і говорити про те, чого вони очікують у кімнаті". За його словами, вони знаходяться на третьому поверсі Верховної Ради й у кімнаті біля балкону, саме з тієї сторони сесійної зали, де знаходиться "Наша Україна", повідомляє прес-служба блоку.

Як повідомлялося, у четвер в парламенті очікується голосування по політреформі.

"Українська правда", Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування