Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз просить Тимошенко і Ющенка підтримати політреформу

Четвер, 8 квітня 2004, 11:03
Лідер СПУ Олександр Мороз звернувся до блоків Юлії Тимошенко і Віктора Ющенка "Наша Україна" з проханням підтримати законопроект змін до Конституції відповідно до підписаного ними в вересні минулого року Меморандуму чотирьох опозиційних сил.

Про це Мороз заявив з трибуни Верховної Ради у четвер, виступаючи з особливою думкою щодо внесення змін у Конституцію.

Він зазначив, що суспільство, яке "не дуже стурбоване реформою конституції", має зрозуміти, що приймається "справді доленосне рішення", для чого необхідне "голосування значно більшої кількості голосів".

Мороз звернувся до БЮТ та "Нашої України" з проханням підтвердити, що вони готові голосувати за його проект внесення змін у Конституції, в якому враховані всі вимоги цих сил, які ставилися в Меморандумі чотирьох опозиційних сил, підписаному в вересні минулого року.

Він відзначив, що в проекті враховано всі вимоги опозиції щодо збереження термінів повноважень президента, прем'єра, місцевих рад; вибори проводяться на пропорційній основі, крім селищних і сільських рад; коаліція в парламенті призначає міністра за поданням президента; президент розпускає парламент через 30 днів в разі несформування коаліції та через 60 в разі несформування уряду; президенту надається наглядова функція за дотриманням законності.

Мороз наголосив, що цей проект вигідний усім суб'єктам політикуму, відповідає вимогам ПАРЄ і суспільству, бо гарантує демократизацію.

Лідер СПУ звернувся до спікера Литвина з проханням провести ще одне засідання погоджувальної ради, щоб подивитися, скільки є голосів, щоб остаточно погодити позиції.

Після виступу Мороза "нашоукраїнець" Валерій Асадчев у репліці зауважив, що меморандум опозиції стосувався проекту № 3207 і його сила готова підтримувати саме цей проект, а не проект №4105.

З окремою думкою щодо внесення змін у Конституцію виступили також "нашоукраїнці" Микола Катеринчук та Іван Заєць, де висловилися за неприйнятність змін до Конституції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...