Тимошенко кличе мажоритарників рятувати Україну

Четвер, 8 квітня 2004, 11:54
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко закликала народних депутатів не підтримувати зміни до конституції.

Про це Тимошенко заявила з трибуни Верховної Ради у четвер, виступаючи від своєї фракції щодо внесення змін до Конституції.

Вона зазначила, що "сьогодні доленосний день, і мова не тільки про зміни до Конституції". За її словами, від сьогоднішнього голосування залежить, чи зміниться доля народу України після 31 жовтня цього року.

"Конституційна реформа – це банальне відбирання влади у народу", – сказала Тимошенко. За її словами, якщо сьогодні народ має два права: обирати депутатів і обирати президента, то після змін до Конституції це право в нього заберуть.

"Сьогодні, якщо ці зміни пройдуть, до влади приведуть декоративну людину, і тоді не потрібно давати право людям обирати президента, бо вони отримають пустоту в руках", – сказала лідер БЮТ.

Вона також зазначила, що прем'єр, який отримає за Конституцією великі повноваження, не буде дієвим, оскільки "буде думати, як утримати й задовольнити 226 депутатів, що входять до коаліції. Він також не матиме впливу на міністрів, бо центр впливу на них знаходитиметься в партії".

Тимошенко зазначила, що після реформи "три хрещених батька будуть обирати керівника держави", і запитала "невже до них сядуть лідери лівих партій".

Лідер БЮТ звернулася до депутатів-мажоритарників з пропозицією добре подумати щодо свого голосування і нагадала, що "від мужності однієї людини іноді залежала доля держави й людей".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування