Ющенко прогнозує політреформі 276 голосів, більшовики – перемогу, а Томенко влаштував тоталізатор

Четвер, 8 квітня 2004, 15:18
Представники опозиції прогнозують провал політреформи, а представники більшості обіцяють результативне голосування за зміни у Конституцію.

Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко вважає, що політреформа у четвер не пройде. "У кращому випадку, вони наберуть 276 голосів, у гіршому - 285", – зазначив він у коментарі журналістам.

На питання, на чому базується такий прогноз, Ющенко сказав: "На нашій професійності".

Лідер "Нашої України" вважає, що ухвалення змін до Конституції залежить від СПУ.

"Влада винесла на торги механізм свого збереження. Якщо ми не змінимо персоналії при владі, то вона експлуатуватиме ті ж принципи при новій системі", – пояснив він.

Один із лідерів БЮТ Олександр Турчинов сказав, що в залі присутні 285 народних депутатів, які готові голосувати за політреформу. "Тож питання в тому, чи зможуть вони сфабрикувати голосування", – наголосив він.

Водночас керівник групи "Демініціативи" Дмитро Сандлер спрогнозував, що за політреформу проголосують 309-312 депутатів.

Політкоординатор більшості Степан Гавриш відмовився прогнозувати результат, але висловив упевненість, що зміни до Конституції будуть проголосовані.

Тим часом у кулуарах парламенту зробили тоталізатор, який координує депутат Микола Томенко. Ставка у ньому 50 гривень. За словами Томенка, вже кілька осіб зробили свій прогноз. Він також сказав, що серед прогнозів є як і понад 300, так і менше необхідного показника.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News