Мороз: провал політреформи зменшив шанси Ющенка на президентство

Четвер, 8 квітня 2004, 20:22
Лідер фракції Соцпартії Олександр Мороз вважає, що результати голосування по законопроекту про політреформу не збільшили шансів лідера "Нашої України" Віктора Ющенка на майбутніх президентських виборах.

"Навпаки, вони у нього поменшали", – цитує Мороза Інтерфакс-Україна в четвер.

На думку лідера СПУ, як повідомляє інформагентство, шанси Ющенка поменшали, зокрема тому, що він відмовився від своєї позиції, від того варіанту, який був внесений Морозом і який пропонував раніше сам Ющенко.

"На нинішній момент все залишається по-старому. Ніяких гарантій відносно змін політики такої влади, ніяких гарантій на послаблення нинішньої структури олігархів не існує. На мою думку, парламент сьогодні взагалі зробив велику помилку", – заявив Мороз.

Відповідаючи на запитання про те, чи означає це, що сам Мороз буде балотуватися в президенти, лідер соціалістів заявив, що відповідне рішення повинен ухвалити з'їзд партії, який пройде на початку липня. "Поки що існує одна постанова політради про те, що СПУ є суб'єктом виборчої кампанії президента", – сказав він.

Разом з тим, результати голосування законопроекту з політреформи Мороз назвав "оптимальним варіантом", і заявив, що СПУ продовжуватиме наполягати на внесенні зміні до Конституції для скорочення повноважень президента.

"У будь-якому випадку, ми залишаємося прихильниками змін до Конституції, і якщо Верховна Рада не ухвалить іншого рішення, я вважаю, що політична кампанія на президентських виборах буде пов'язана з цією проблемою", – сказав Мороз.

"Ми з такою необхідністю будемо йти до людей, до виборців, відстоюючи необхідність зменшення повноважень у першої особи держави. Я упевнений – іншого варіанту для України немає", – підкреслив лідер СПУ.

В інтерв'ю журналістам Мороз не виключив, що теоретично парламент може повторно голосувати по проекту про політреформу, якщо Верховна Рада не ухвалить іншого рішення.

У той же час Мороз зазначив, що СПУ "нічого вносити повторно не буде".

Відповідаючи на запитання про те, чи вважає він результати голосування програшем для соціалістів, Мороз сказав: "Я відстоював позицію фракції. Вона була виражена відверто. Але наших голосів не вистачило, щоб ухвалити рішення. Хто підвів ті домовленості, які існували в інших фракціях – це їх проблеми. Нехай вони їх вирішують".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування