Тимошенко закликала кучмістів вступати до опозиції. А комуністи образилися

П'ятниця, 9 квітня 2004, 11:24
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко наголошує, що зміни до Конституції уже не можуть розглядатися на цій сесії Верховної Ради.

"За статтею 158 Конституції ці ганебні зміни більше не можуть розглядатися на поточній сесії", – заявила Тимошенко під час виступу у Верховній Раді.

"Поставлено крапку не лише у конституційному заколоті, а і (на) режимі Кучми. Він почав шлях до остаточного руйнування", – додала вона.

Тимошенко сказала, що хотіла би подякувати депутатам, які напередодні не підтримали зміни до Конституції.

"Я хотіла б подякувати 37 депутатам – одному соціалісту, одному комуністу та 35 депутатам з фракцій більшості та позафракційним. Це справжні герої України, які, розуміючи, що стоїть за конституційним заколотом, всупереч репресіям, нищенню бізнесу, друзів, колег, знайшли сили натиснути кнопку так, як потрібно Україні", – сказала Тимошенко.

"Ці люди вчинили громадянський вчинок", – додала Тимошенко.

Вона також звернулася до фракцій більшості: "Починайте переорієнтовуватися на здорові сили в країні".

Тимошенко закликала ліві сили єднатися, "і ми можемо перемогти режим Кучми".

Водночас уповноважений фракції СПУ Станіслав Ніколаєнко заявив, що після провалу політреформи "не вважаємо, що хтось повинен святкувати перемогу".

Ніколаєнко додав, що в рамках політреформи вдалося "провести 3 необхідні закони" – про вибори президента, про пропорційні вибори до Верховної Ради та місцевих рад.

Ніколаєнко також зазначив, що він "переконаний, що ця Верховна Рада внесе необхідні зміни, і Олександр Олександрович буде стояти на цій трибуні [доповідаючи зміни до Конституції], і ми внесемо зміни".

Представник Компартії Микола Кравченко назвав провал політреформи "пересічною подією": "Іде політична боротьба, політреформа відбудеться, і все стане на свої місця".

Він звернувся до Юлії Тимошенко: "Я хочу сказати, що ви мене образили як депутата, що я брав участь у заколоті. Я не вважаю вас найбільш прогресивними силами. І треба бути коректним по відношенню до колег, які не голосували за притягнення вас до кримінальної відповідальності".

На цю репліку Тимошенко відповіла, що вважає ці слова "образою" БЮТ. Тимошенко звернулася до комуністів: "Ви коли робите разом з Кучмою і Медведчуком конституційний заколот, не кажете, які злочини вони скоїли".

"Я і в уряді, і в парламенті, і у в'язниці буду робити свою справу. Якщо є бажання, то знімайте з мене недоторканність", – сказала Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News