Лазаренко купив в Панамі паспорт за 100 тисяч доларів

П'ятниця, 9 квітня 2004, 11:42
Під час дачі свідчень по справі Павла Лазаренка у США його партнер Петро Кириченко повідомив, що під час їх спільного перебування в Панамі вони за 100 тисяч доларів купили панамські паспорти.

Як повідомляє радіо "Свобода", Кириченко пояснив, що паспорти їм були потрібні, щоб не доводилося щоразу отримувати візи для поїздок у інші країни.

Кириченко також розповів, що "починаючи від 1993 року, Лазаренко уклав домовленості про 50 відсотків прибутків компанії й 50 відсотків прав власності на неї з незліченною кількістю торгівців, які хотіли мати справи в багатій Дніпропетровській області".

Як стверджує радіо "Свобода", Лазаренко отримав загалом понад 35 мільйонів доларів від Кириченка та його компанії з російською назвою "Аґроснабсбит", а також від Юлії Тимошенко й її компанії "Куб", від Олексія Дитятковського та його фірми "Днєпронєфть", від Олександра Коха й фірми "Накоста" та від Андрія Міханьова.

Подробицям Лазаренкових домовленостей із Кириченком і Тимошенко було присвячено понад три години свідчення, де йшлося переважно про різноманітні рахунки й операції, за допомогою яких Лазаренко пропускав отримані гроші.

Серед них були й чотири перекази через Кириченкові рахунки в американських банках. Як стверджує звинувачення, це були найперші злочини Лазаренка з погляду американського законодавства – злочини відмивання грошей.

Кириченко продовжить давати свідчення в четвер. Звинувачення, як очікують, зосередиться на стосунках між Тимошенко та Лазаренком. На закінчення свого свідчення 7 квітня Кириченко пояснював, як він влаштував низку багатомільйонних доларових переказів для Лазаренка від компанії "Somolli Enterprises", яку контролює Тимошенко.

У звинувачувальному акті стверджується, що Лазаренко отримав принаймні 162 мільйони доларів від "Somolli", "Єдиних енергетичних систем України" та "United Energy International Ltd"; усі ці компанії пов’язані з Тимошенко.

Захист Павла Лазаренка заявляє, що Кириченкові свідчення упереджені, бо сам Кириченко теж перебуває у США під слідством, і його виступ у суді є частина його офіційної домовленості з американським судівництвом, яка має полегшити його власне становище.

За повідомленнями, Лазаренків захист закликав пресу не поспішати з переказом Кириченкових свідчень, а дочекатися його перехресного допиту адвокатами захисту.

Читайте також:

"Ітера" заявляє, що не давала хабарів Лазаренку

Чи був Лазаренко співвласником "Ітери", довести неможливо

Адвокати Лазаренка будуть доводити його невинуватість за допомогою Пінчука

ЛАЗАРЕНКО РОЗКАЖЕ В СУДІ, ЯК ЙОГО ПЕРЕСЛІДУВАВ КУЧМА?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News