Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВЕРХОВНА РАДА ВИГАНЯЄ КЕРІВНИКА УТ-1 – СТАВЛЕНИКА МЕДВЕДЧУКА

П'ятниця, 9 квітня 2004, 13:18
Верховна Рада проголосувала постанову, якою рекомендує президенту Леоніду Кучмі звільнити керівника Національної телекомпанії Олександра Савенка.

За цей документ проголосували 299 депутатів.

За постанову, яка передбачає вимогу до Кучми звільнити керівника УТ-1, проголосували фракції "Нашої України", БЮТ, СПУ, КПУ, НДП, Аграрної партії, 41 із 68 депутатів фракції "Регіонів України", 12 з 18 членів групи "Народовладдя".

Також звільнення Савенка підтримали спікер Володимир Литвин та віце-спікер Олександр Зінченко. Не голосував за постанову перший віце-спікер Адам Мартинюк.

Жодного голосу за цю постанову не дали фракції СДПУ(о) та "Демініціативи".

Пунктом другим цієї постанови встановлено, що президентові України запропоновано якнайшвидше розглянути питання про службову невідповідність президента Національної телекомпанії України за порушення низки норм законодавства України.

Голова комітету зі свободи слова Микола Томенко у своєму коментарі зазначив, що "таким чином Верховна Рада висловила свою принципову позицію проти перетворення Національної телекомпанії на пропагандистську машину однієї політичної сили СДПУ(о), а також проти неефективного використання бюджетних коштів".

Постанова також передбачає, що в травні 2004 Верховна Рада має заслухати звіт тимчасової парламентської слідчої комісії з перевірки дотримання НТКУ вимог законодавства України щодо використання бюджетних коштів.

Як відомо, керівник НТКУ Олександр Савенко до призначення на цю посаду працював у Головному інформуправлінні адміністрації президента. Савенка вважають ставлеником Медведчука.

У середині 1990-х Савенко уже був звільнений з посади керівника УТ-1.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування