Депутатів, які завалили політреформу, будуть нищити "гімновози"

П'ятниця, 9 квітня 2004, 14:12
На народних депутатів, які 8 квітня не підтримали законопроект №4105, готується черговий вилив бруду та наклепів.

Про це із посиланням на "надійні джерела" повідомив у своїй заяві позафракційний депутат-мажоритарник Василь Гаврилюк – один із тих, котрі не голосували у четвер за законопроект змін до Конституції.

Суть наклепів у тому, повідомляє депутат, "що, мовляв, за неголосування платили сотні тисяч доларів, і навіть хтось начебто це бачив, чув чи достовірно знає". Крім цього, на багатьох з тих, які не голосували, "готується вилив і "персональних" наклепів".

Кампанія, за інформацією Гаврилюка, має здійснюватися трьома каналами: "Через заяви деяких одіозних політиків; через телепрограми певних продажних журналістів; через контрольовані ЗМІ".

Мета цієї грубої провокації, на думку депутата, – очорнити тих, хто зайняв принципову позицію щодо голосування зі змін до Конституції, перекрутити їх мотиви, зганьбити в очах громадськості.

"Я заявляю, що головна причина того, що передусім мажоритарники та інші не голосували вчора "за" – це принципова незгода з рядом основних положень всього пакету законопроектів, які склали політреформу", – сказано у заяві Гаврилюка, надісланій до "Української правди".

"Неповага до позиції мажоритарників з одночасним безмежним заграванням перед лівими, відкидання без обговорення багатьох наших позицій по суті законопроектів, форсоване "протискування" всіх проектів з грубими порушеннями Регламенту Верховної Ради, ставка на силу, а не на діалог – ось основні причини того, що ми відмовились підтримати ці законопроекти у такому вигляді", – підкреслює депутат.

Зокрема, Гаврилюк зізнається: "Перед голосуванням деякі колеги з дружніх міркувань попередили, що краще, мовляв, проголосувати "за", інакше ми всі дуже пожалкуємо".

"Не знаю, що там готується і буде застосовано проти принципових депутатів, – сказано у заяві Гаврилюка, – але я жалкую лише через те, що у деякі голови замість ідеї конструктивного співробітництва, законотворення в інтересах України приходить лише ідея дати команду "фас!".

Разом з тим, депутат переконаний, що "час змінився", а "люди – не вівчарки, навіть якщо вони працюють у прокуратурі, податковій чи ще в якійсь силовій структурі".

На думку Гаврилюка, люди "теж все бачать, думають і здатні відрізнити дійсну провину від грубої "заказухи" у вузькокланових інтересах тих, хто не має політичної перспективи і такими діями ганьбить себе остаточно".

"Що ж стосується інформаційних "гімновозів", типу журналіста П., то вони везуть лише те, що їм вантажать. Може, тому від них постійний специфічний запах і презирство чесних колег", – закінчується заява Гаврилюка.

Володимир Гаврилюк був одним із чотирьох депутатів, які 25 березня 2004 р. вийшли із групи “Народовладдя” після того, як група не підтримала їх пропозицію про неприйнятність голосування за законопроект про вибори народних депутатів на пропорційній основі.


Читайте також:

Від Губського пішли через закон про вибори. Кравчук назвав розцінки на переходи

Від Губського масово пішли депутати

Мажоритарники створять свою фракцію в парламенті

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування