ПДВ-РАХУНКИ НЕ CКАСОВУЮТЬСЯ

П'ятниця, 9 квітня 2004, 17:35
Запровадження окремих поточних рахунків для стягування податку на додану вартість і обігу коштів цього податку не скасовується.

Прес-служба президента України анулювала інформацію про підписання указу президента "Про визнання такими, що втратили чинність, указів президента України від 1 березня 2004 року № 259 і від 5 березня 2004 року №281".

Раніше з посиланням на прес-службу повідомлялося, що президент скасував свій указ про запровадження окремих поточних рахунків для стягування податку на додану вартість і обігу коштів цього податку.

Скасування спецрахунків з ПДВ визначалося саме указом президента від 9 квітня "Про визнання такими, що втратили силу, указів президента України від 1 березня 2004 року номер 259 і від 5 березня 2004 року номер 281".

На розгляді Верховної Ради ще з грудня 2003 року знаходиться законопроект про введення спецрахунків для ПДВ №4549), внесений комуністом Петром Цибенком.

Крім того, вже після підписання Кучмою указу про окремі поточні рахунки для стягування ПДВ до парламенту було внесено законопроект, який мав запровадити ідею спецрахунків легітимним шляхом – тобто шляхом внесення відповідних змін до закону про податок на додану вартість.

Так, 29 березня народні депутати Сергій Буряк (голова Комітету ВР з питань фінансів та банківської діяльності, член фракції партій ППУ та "Трудова Україна") та Віталій Хомутиннік (член фракції "Регіони України") зареєстрували проект закону №5333, яким окрім введення системи податкових поточних рахунків із спеціальним режимом використання пропонується також запровадити касовий метод обліку податкових зобов’язань (замість правила "першої події"), єдину систему бюджетного відшкодування ПДВ без поділу на експортне і "внутрішнє" бюджетне відшкодування, а також поступово зменшити ставку ПДВ до 15% (з 1 січня 2005 року).

Читайте також:

КУЧМА CКАСУВАВ ПДВ-РАХУНКИ




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування