Тимошенко відмовляється говорити з СБУ про замах на неї

П'ятниця, 9 квітня 2004, 20:25
Служба безпеки України порушила кримінальну справу на основі заяви партії "Батьківщина" про загрозу життю Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє газета "Сегодня" з посиланням на керівника одного з підрозділів Департаменту СБУ із захисту національної державності і боротьби з тероризмом Василя Грицака.

"З метою вживання негайних заходів із забезпечення безпеки Юлії Тимошенко і перевірки інформації, що надійшла, було порушено кримінальну справу за фактом підготовки замаху на життя народного депутата відразу по двох статтях КК України – 14-й і 112-й", – повідомив Грицак.

З його слів, в рамках справи опитано і перевірено на можливу причетність до таких дій низку осіб.

"Правда, сама народний депутат від належної їй як учаснику карного судочинства охорони відмовилася, як, втім, і від розмови зі слідчими, що ніяк не сприяло просуванню справи", – підкреслює співробітник СБУ.

Як раніше повідомлялося, керівництво партії "Батьківщина" 15 березня 2004 року звернулося до Служби безпеки України з проханням перевірити достовірність анонімних повідомлень про підготовку замаху на Тимошенко і інших лідерів опозиції.

У зверненні мовилося, нібито біля села Циблі Переяслав-Хмельницького району Київської області знаходиться центр підготовки диверсантів, а там, зі слів місцевих жителів, нібито готують сили для використання проти представників опозиції і партії "Батьківщина".

За викладеною в "Сегодня" інформацією, в 2003 році до Служби безпеки України надійшло 91 анонімне письмове повідомлення про підготовку або здійснення злочинів, що відносяться до компетенції СБУ (з ознаками терористичної діяльності, про загрозу безпеці державних або громадських діячів, інші). Тільки із погрозами на адресу президента України таких анонімок було 15.

Найбільша кількість таких повідомлень надходить стосовно представників місцевих органів виконавчої влади і самоврядування. Як правило, вони пов'язані зі спробами вплинути на ухвалення відповідних управлінських рішень (розподіл земельних ділянок, питання приватизації, "несправедливе" звільнення з роботи і т.д.) або з помсти за вже ухвалене рішення.

90% анонімних погроз не підтверджується.

"Однак кошти і сили для запобігання можливому теракту і встановлення особистості аноніма тратяться колосальні. Адже 10%, що залишилися, де міститься реальна загроза, зобов'язують зі всією серйозністю ставитися до перевірки відомостей", – зазначає газета.

Читайте також:
СБУ шукає диверсійну групу, яка готувала замах на Тимошенко

Диверсійна група з села Циблі готує замах на Тимошенко?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування