Міліція відпустила молодиків, що улаштували погроми в Мукачеве

Понеділок, 3 травня 2004, 14:04
Чотири жителі Мукачеве затримані в місті за обвинуваченням в організації погрому в день голосування на виборах мера.

Їм усім інкримінується стаття "хуліганство", повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у мукачівському міському відділі міліції.

За поясненнями затриманих, їхні хуліганські дії були викликані особистими мотивами: представники блоку "Наша Україна", нібито, завдали їм усні образи, у відповідь на що був улаштований погром.

Усі четверо затриманих зараз знаходяться на підписці про невиїзд.

Як відомо, 18 квітня неділя в Мукачевому відбулися вибори мера.

Вибори проходили при скупченні в місті криминалітету, що, за твердженням "Нашої України" діяв заодно з міліцією. Представниками даних "кримінальних бригад" був учинений погром на декількох виборчих дільницях. У результаті одного з таких нападів постраждав народний депутат Микола Поліщук.

За результатами екзит-полу на виборах переміг кандидат від "Нашої України" Віктор Балога. "Наша Україна" зібрала оригінали протоколів з усіх, крім одної, виборчих дільниць. Їхні результати також засвідчили перемогу Балоги. Результат однієї неврахованої дільниці, за словами депутатів, не міг змінити загальну картину, оскільки число виборців там було меншим, ніж розрив між кандидатами.

Однак у ніч з неділі на понеділок голова тервиборчкому, член СДПУ(о) Переста оголосив, що переможцем на виборах мера Мукачевого став Нусер зі СДПУ(о). Він вже одержав посвідчення мера і приніс присягу. Президент Кучма визнав перемогу Нусера, скасувавши свій указ про пряме президентське правління в Мукачевому.

У ніч з 19 на 20 квітня, бюлетені і протоколи, що підтверджували результати виборів дільничних комісій були викрадені з будинку мерії, де знаходився тервиборчком.

Результати виборів Мукачевому не визнали міжнародні спостерігачі, що стежили за ходом виборів.

"Наша Україна" ініціювала розгляд виборів у Мукачевому в парламенті і вимагала звільнити голову адміністрації президента Медведчука, главу Закарпатської обладміністрації Різака, міністра внутрішніх справ Білоконя. Щоб провести дану постанову Верховній Раді не вистачило двох голосів.

У той же час президент і парламент зобов'язали керівників МВС, СБУ і Генпрокуратури відзвітуватися відповідно 1 і 11 травня про результати розслідування виборів у Мукачевому.


Читайте також:

Мукачеве: як це було. І як це не повинно бути

США НЕ ВИЗНАЛИ ПЕРЕМОГУ СДПУ(о) В МУКАЧЕВОМУ І ВИМАГАЮТЬ БІЛЬШЕ ТАКОГО НЕ ПОВТОРЮВАТИ

Заступник генпрокурора вивчив наслідки виборів в Мукачевому під наглядом Шуфрича

Рада Європи пропонуватиме не вважати переможцем ані Нусера, ані Балогу

Президент ПА ОБСЄ просить Кучму поновити справедливість у Мукачевому

У Мукачевому зірвався мітинг на підтримку Нусера, організований Різаком

Тимошенко, Костенко і ще 47 опозиціонерів вимагають від Васильєва заборонити СДПУ(о)

Зінченко: "У Мукачевому діють принципи Йосипа Віссаріоновича!" Білоконь: "Рішення про мою відставку має прийняти президент"

ЮЩЕНКО ПРИХОДИВ ДО КУЧМИ ВИМАГАТИ ЗВІЛЬНЕННЯ МЕДВЕДЧУКА, БІЛОКОНЯ І РІЗАКА

18 квітня як точка біфуркації української демократії

Мукачеве: демократія по-соціал-демократичному

У МУКАЧЕВОМУ ВИКРАДЕНО БЮЛЕТЕНІ, НА ПІДСТАВІ ЯКИХ СДПУ(о) СВЯТКУВАЛО ПЕРЕМОГУ

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування