Янукович "болісно" переносить образи, але відповідає "Бог тобі суддя"

Понеділок, 3 травня 2004, 20:30
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович, коли хтось бере на себе сміливість когось ображати, завжди відповідає – "нехай Бог йому буде суддею".

Так прем'єр відповів на питання "Радіо Свобода" про те, як він в житті відповідає на образи.

На запитання журналістки, як в ньому поєднуються жорсткість і християнська набожність, Янукович відповів, що це залежить від обставин.

"У залежності від обставин , у яких це буває. Найбільш боляче, коли б”ють свої. Мені не страшні удари суперників. У різні часи я по-різному відповідав на виклики. А що стосується своїх, то удари від них – дуже болючі. Я їх дуже болісно переношу. Я до цього ніколи не звикну. І коли щось хтось про когось каже, завжди повинен , перш за все , подивитися на себе", - сказав він.

"Коли хтось бере на себе сміливість когось ображати, я завжди відповідаю – нехай Бог йому буде суддею. Я ж відповідати звик не словами, а справами. Я не любив нікому лізти в душу і не люблю, коли хтось лізе в душу мені . І ніколи не поважав людей, які це роблять", - наголосив Янукович.

На запитання, чи вживатиме він "жорстких заходів" для консолідації політичних сил на свою підтримку, Янукович відповів, що "кожен має право вибору".

"Кожен політик і кожна політична сила. Я ж завжди казав – сила в розумі. Я в житті, знаєте, багато чого бачив. Усе , що зараз діється в парламенті, нехай лишається на совісті кожного учасника цього процесу", - зазначив прем'єр.

"Кожен повинен розуміти, що він бере на себе відповідальність при прийнятті того чи іншого рішення. І я вірю в те, що розум переможе. Я вірю в те, що мине політиканство і залишиться виваженість у політиці, яка йтиме на користь державі й суспільству. Я в це вірю", - додав він.

Відповідаючи, чи важко працювати з коаліційним урядом і чи не простіше працювати з однодумцями, Янукович сказав, що в цих питаннях є "оптимальний підхід".

"Поруч з лідерами завжди повинні бути виконавці, які якісно працюють, виконуючи свої обов'язки. Об'єднання зусиль лідерів, виконавців, науковців – це і є команда", - сказав він.

"І коли мені кажуть, слухайте, у вас є недоліки. Я відповідаю – нема людей святих, людей без недоліків. Але сила – в єдності. Сила – в цілеспрямованості. І сила – в командних діях. І коли об'єднаються зусилля багатьох людей і коли є бажання працювати - завжди приходить успіх", - зазначив Янукович.

На питання, чому він мало спілкується з журналістами і не формує свій імідж, Янукович відповів: "Ви , журналісти, фахівці. Це ваша робота – робити комусь імідж чи нищити його. А в нас є інша робота".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News