ЯНУКОВИЧ ВВАЖАЄ, ЩО НЕ МАЄ ЗНАЧЕННЯ: БУДЕ УКРАЇНА В ЄС ЧИ НІ

Понеділок, 3 травня 2004, 21:03
Прем'єр-міністр, кандидат від влади на виборах президента Віктор Янукович вважає, що українцю має бути однаково, чи є Україна членом ЄС або ні, головне – це європейський рівень життя в державі.

Про це Янукович сказав в інтерв'ю радіо "Свобода".

"Ми кажемо сьогодні, що наша стратегічна мета – підняти рівень життя українців до європейського рівня", - зазначив Янукович.

Він додав, питаючи: "А скажіть, будь ласка, чи не однаково українцеві, який і так живе в Європі (бо Україна – європейська держава) чи не однаково йому, якщо він житиме добре, є Україна членом ЄС чи ні?"

На його думку, якщо рівень життя в Україні відповідав би європейському стандартові, то "не мало б значення: є ми членами Євросоюзу чи не входимо до нього".

"З іншого боку, подивіться на структуру ЄС, в яку влилися тепер нові країни. Там теж не так усе просто. Є багаті – Німеччина, Франція, Великобританія. Є бідні, яких уже називають територією класу Б", - пояснив Янукович.

"То чи не краще нам збудувати, образно кажучи, Брюссель десь у Донецьку чи Львові, аніж їхати до цієї європейської столиці в вагоні третього класу?", - запитав він.

На думку Януковича, Україна повинна "підняти рівень життя наших громадян, побудувати надійну систему безпеки, закласти надійні фундаменти громадянського суспільства". "Словом, мусимо мати європейський стандарт у себе вдома", - пояснив він.

Він вважає, що слід бути реалістом - для досягнення такої мети "треба дуже багато зробити і дуже наполегливо працювати".

"І для цього маємо мати час. А також - системний підхід, і розуміння важливості поставленої мети. Але найголовніше – ми повинні зберегти гідність народу, гідність нації. Усе, що ми маємо, – наше. Ми цього нікому не віддамо. І ми до свого маємо навчитися ставитися дуже бережно".

"Я впевнений – Європа лише тоді побачить Україну, коли Україна збудує у себе Європу", - сказав Янукович.

Читайте також:

Ющенко звинувачує "режим Кучми-Януковича" в тому, що Україна в травні не увійде до ЄС


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...