Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АБАШИДЗЕ НЕ ПІШОВ У ВІДСТАВКУ. Але Саакашвілі готовий запровадити пряме президентське правління в Аджарії

Середа, 5 травня 2004, 00:00
Аджарський лідер Аслан Абашидзе заперечує намір подати у відставку і залишити Аджарію.

"Це ілюзії деяких, і церемонію підписання акту про відставку бачив тільки в кіно", – сказав Абашидзе в бесіді з аджарськими журналістами у своїй резиденції в Батумі.

Також глава Аджарії спростував повідомлення про те, що в аеропорту Батумі знаходиться готовий до вильоту літак, що повинен вивезти його з Аджарії. "Виключте це", – сказав Абашидзе.

Як відомо, раніше лідер партії "Демократична Аджарія" Едуард Сурманідзе виступив із твердженням, що Аслан Абашидзе пішов у відставку. Про це він заявив, виступаючи на опозиційному мітингу в Батумі. Висловлення Сурманідзе передала телекомпанія "Імеді" з Батумі. Учасники двадцятитисячного мітингу зустріли заяву Сурманідзе радісно, повідомляє телекомпанія.

У той же час президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що після відставки глави Алджарії Аслана Абашидзе в Аджарії на час перехідного періоду буде запроваджене пряме президентське правління.

"Після відставки Аслана Абашидзе в найближчі години я вводжу пряме президентське правління в Аджарії на час перехідного періоду", – сказав Саакашвілі, виступаючи зі спеціальною заявою.

"Поки я живий, у Грузії не буде внутрішніх кордонів і розмежувальних ліній", – сказав Саакашвілі, додавши, що автономний статус Аджарії обов'язково буде збережений.

У своєму виступі президент торкнувся колишніх прихильників Абашидзе, які зараз проголосили лояльність до центральній владі.

"Я готовий надати гарантії недоторканості міністрові внутрішніх справ Аджарії Джемалу Гогитідзе, міністрові держбезпеки Сосо Гогитідзе і всім тим, хто вчасно одумалися і зробили свій вибір", – повідомив Саакашвілі.

"Я ні на кого не тримаю зла, тому що, у кінцевому рахунку, ми – одна країна, і ми разом повинні об'єднати Грузію", – сказав президент Грузії.

О 19.00 за московським часом за наказом президента Грузії Михайла Саакашвілі почнеться демонтаж розмежувальних конструкцій на адміністративному кордоні в Чолокі.

РІА Новини


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування