Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мукачевому спалили автомобіль Балоги

Середа, 5 травня 2004, 10:39
У неділю пізно вночі було спалено автомобіль народного депутата України Віктора Балоги.

Про це повідомляє регіональна прес-служба "Нашої України". Під час пожежі ніхто не постраждав.

Прес-служба нагадує, що це не перший випадок, спрямований проти народного депутата. Так, відразу після виборів міського голови Мукачевого два дні поспіль пізно вночі біля помешкань народних депутатів Віктора Балоги та Івана Іванчо близько 20 осіб специфічної зовнішності дебоширили, вигукуючи погрози та образи на адресу нардепів та їх родин.

Про ці факти було повідомлено голову Служби Безпеки України та міністра внутрішніх справ. Однак провокації не припинились. У суботу до воріт приватного будинку Балоги невідомі особи підігнали КАМАЗ і зникли, перегородивши виїзд із подвір’я.

В той же час, відзначає прес-служба, на фоні всіх цих подій губернатор області Іван Різак інформує главу держави про стабілізацію ситуації в Закарпатті та про проведення чесних і прозорих виборів.

"Одночасно Різак за "успішні" дії під час виборів міського голови Мукачевого роздає керівникам правоохоронних структур посади та позачергові звання. Зокрема, до Києва відправлено подання на присвоєння генеральського звання начальнику УМВС України в Закарпатській області полковнику Варцабі", – відзначається в повідомленні.

"Начальника Мукачівського міськвідділу внутрішніх справ пана Дернового пропонується підвищити в посаді, а саме – він має очолити управління з боротьби з організованою злочинністю УМВС. А начальником Мукачівського МВС повинен стати пан Швенда, котрий до цього був заступником Дернового", – зауважує прес-служба.

Як відомо, "Наша Україна" вважає Варцабу і Дернового відповідальними "за побиття народних депутатів України під час виборів міського голови Мукачевого". Тоді як Швенда, як встановила слідча комісія парламенту на чолі з заступником голови Верховної Ради України Олександром Зінченком, "віддав наказ про зняття охорони з режимно-таємної кімнати, де зберігались виборчі бюлетені та протоколи виборчих дільничних комісій".

Як відомо, 18 квітня в Мукачевому відбулися вибори мера.

Вибори проходили при скупченні в місті криміналітету, який, за твердженням "Нашої України", діяв спільно з міліцією. Представниками цих "кримінальних бригад" було вчинено погроми на декількох виборчих дільницях. У результаті одного з таких нападів постраждав народний депутат Микола Поліщук.

За результатами екзит-полу, на виборах переміг кандидат від "Нашої України" Віктор Балога. "Наша Україна" зібрала оригінали протоколів з усіх, крім одної, виборчих дільниць. Їхні результати також засвідчили перемогу Балоги. Результат однієї неврахованої дільниці, за словами депутатів, не міг змінити загальну картину, оскільки число виборців там було меншим, ніж розрив між кандидатами.

Однак у ніч з неділі на понеділок голова тервиборчкому, член СДПУ(о) Переста оголосив, що переможцем на виборах мера Мукачевого став Нусер зі СДПУ(о). Він вже одержав посвідчення мера і приніс присягу. Президент Кучма визнав перемогу Нусера, скасувавши свій указ про пряме президентське правління в Мукачевому.

У ніч з 19 на 20 квітня, бюлетені і протоколи, що підтверджували результати виборів дільничних комісій, були викрадені з будинку мерії, де знаходився тервиборчком.

Злочинцями було жорстоко побито чергового по Мукачівському міськвиконкому Левандовського та викрадено бюлетені з протоколами. Відразу після цього губернатор області та головний есдек краю Іван Різак заявив на прес-конференції для журналістів, що викрадені бюлетені та протоколи виборів нічого не змінюють у результатах виборів.

Результати виборів Мукачевому не визнали міжнародні спостерігачі, що стежили за ходом виборів. Представники Ради Європи закликали українську владу визнати вибори в Мукачевому недійсними, розпочати розслідування помічених порушень і притягнути винних до відповідальності.

Читайте також:

РАДА ЄВРОПИ ВИМАГАЄ АНУЛЮВАТИ ВИБОРИ В МУКАЧЕВОМУ

Міліція відпустила молодиків, що улаштували погроми в Мукачеве

Мукачеве: як це було. І як це не повинно бути

ЄВРОСОЮЗУ ТЕЖ НЕ СПОДОБАЛОСЯ, ЩО ВІДБУВАЛОСЯ ПІД ЧАС ВИБОРІВ У МУКАЧЕВОМУ

ГЕНСЕК РАДИ ЄВРОПИ ЗАКЛИКАЄ НЕ ПОВТОРЮВАТИ МУКАЧЕВОГО НА ВИБОРАХ ПРЕЗИДЕНТА

Міжнародні спостерігачі можуть підтвердити, що в Мукачевому переміг Балога, а не Нусер

США не потрібна "відмазка", що в Мукачевому були винні обидві сили

США НЕ ВИЗНАЛИ ПЕРЕМОГУ СДПУ(о) В МУКАЧЕВОМУ І ВИМАГАЮТЬ БІЛЬШЕ ТАКОГО НЕ ПОВТОРЮВАТИ

Заступник генпрокурора вивчив наслідки виборів в Мукачевому під наглядом Шуфрича

Рада Європи пропонуватиме не вважати переможцем ані Нусера, ані Балогу

Президент ПА ОБСЄ просить Кучму поновити справедливість у Мукачевому


У Мукачевому зірвався мітинг на підтримку Нусера, організований Різаком

Тимошенко, Костенко і ще 47 опозиціонерів вимагають від Васильєва заборонити СДПУ(о)

Зінченко: "У Мукачевому діють принципи Йосипа Віссаріоновича!" Білоконь: "Рішення про мою відставку має прийняти президент"

Мукачеве: демократія по-соціал-демократичному

У МУКАЧЕВОМУ ВИКРАДЕНО БЮЛЕТЕНІ, НА ПІДСТАВІ ЯКИХ СДПУ(о) СВЯТКУВАЛО ПЕРЕМОГУ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування