Ахметов не витримав програшу Суркісу і звільнив тренера "Шахтаря"

Середа, 5 травня 2004, 12:31
Президент футбольного клубу "Шахтар" Рінат Ахметов звільнив головного тренера свого клубу Бернда Шустера після того, як команда втратила шанси на перемогу в чемпіонаті України.

Про це повідомляє інтернет-видання "Чемпіон".

У своєму зверненні до вболівальників, яке оприлюднене на офіційному сайті ФК "Шахтар", президент команди Ахметов зазначив, що "гра донецького "Шахтаря" у другій половині сезону викликає справедливі нарікання футбольної громадськості, команда програла кілька важливих матчів і втратила перевагу, досягнуту в першому колі".

"З великим жалем я розстаюся з Берндом Шустером і його асистентами. У цього фахівця я вірив, більш того, я переконаний, що в нього прекрасне тренерське майбутнє", – відзначив Ахметов.

За його словами, під керівництвом Шустера команда "успішно" провела першу половину чемпіонату. "Упевнений, що Бернд Шустер глибоко проаналізує виступ команди в другому колі, зробить правильні висновки, які йому допоможуть у подальшій роботі. Ми будемо з інтересом стежити за тренерською кар'єрою Бернда Шустера, бажаючи йому великих успіхів", – додав президент "Шахтаря".

"Хочу звернутися до всіх шанувальників команди, її відданих болільників і сказати, що нам близькі ваші сподівання і надії, нам зрозумілі ваші хвилювання і тривоги останніх днів. Ми завіряємо вас, що клуб зробить усе, щоб повернути команді вашу любов і віру. Разом з вами ми продовжимо шлях до футбольних вершин", – зазначив Ахметов.

Як відомо, після чотирьох поразок у другому колі (від київського "Динамо" (2:4), "Кривбаса" (0:1), "Дніпра" (0:1) та "Чорноморця" (0:2), відставання "Шахтаря" від клубу братів Суркісів київського "Динамо", яке йде на першому місці, вже становить 9 очок.

Таким чином, клуб Ахметова фактично втратив шанси на перемогу в чемпіонаті України. Незважаючи на те, що до кінця першості лишилося зіграти 7 ігор, "Шахтар" може вийти на перше місце лише завдяки програшам "Динамо".

З 5 травня підготовкою команди до двох майбутніх календарних ігор буде керувати спортивний директор клуба Віктор Прокопенко. Ім'я нового головного тренера команди Ахметов назве на прес-конференції 18 травня.

З неофіційних джерел, підтверджених повідомленнями румунської і турецької преси, ім'я нового наставника гірників – Мірча Луческу, як зазначає "Чемпіон". 59-річний румунський фахівець закінчує роботу в стамбульському "Бешикташі". За два тури до кінця чемпіонату Туреччини екс-чемпіони країни вже гарантували собі третє місце.

Нагадаємо, що прізвище Мірча Луческу фігурувало серед можливих тренерів "Шахтаря" ще перед приїздом до Донецька італійця Невіо Скали, який також не протримався на тренерському містку віце-чемпіонів України й року. Однак, зазначає "Чемпіон", Ахметов може ухвалити і зовсім інше рішення.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...