У Януковича не виріс рейтинг, просто народ розуміє: з такими фальсифікаціями переможе тільки він

Середа, 5 травня 2004, 14:42
Дані соціологічних опитувань про ріст рейтингу прем'єр-міністра Януковича свідчать про те, що більшість українців вважають, що через фальсифікації шанси стати президентом у Януковича більші.

Таку думку висловив народний депутат України, директор Інституту Політики Микола Томенко, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Дані соціологічних опитувань, які нещодавно були оприлюднені деякими поважними структурами, що більшість громадян готові голосувати за Віктора Ющенка, однак вважають, що президентом України стане Віктор Янукович, не свідчать про зростання довіри до прем'єр-міністра. Це, скоріше, означає, що більшість українців вважають, що у результаті фальсифікації шанси стати президентом у Януковича більші", – заявив Томенко.

"Українці хочуть обрати президентом представника опозиції Віктора Ющенка, але вони впевнені, що влада зробить так, як у Мукачевому, і переможе Янукович. Після подій у Мукачевому люди говорять, що переможе все одно той, на кого вкаже влада. Навіть 7-8% прихильників Ющенка вважають, що влада зробить той результат, який їй треба. Сьогодні близько 60% українців переконані у тому, що результати президентських виборів будуть фальсифіковані", – відзначив голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації.

Він зауважив, що недовіра громадян до виборів в Україні – передовсім надзвичайно тривожний сигнал для влади. "Якщо в результаті президентсько-виборчої кампанії підрахунок буде такий, як у Мукачевому, грузинський варіант в Україні точно відбудеться, бо опозиція тоді не зійде з вулиці, поки не будуть проведені правильні підрахунки голосів. Тому якщо влада не хоче такого варіанту, вона повинна думати, як довести, що підрахунок голосів буде чесним і прозорим", – заявив Томенко.

Він переконаний, що "ключова проблема зараз навіть не в тому, хто переможе, а у тому, що в Україні сьогодні, на жаль, неможливо взагалі чесно підрахувати голоси. Тому демократичні вибори – це спільна задача для всіх, хто хоче після рішення ЦВК жити в демократичній країні, а не перебувати на вулиці в стадії конфлікту".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування